Bábelőadások áprilisban

Időpont: 
2009, április 15 - 14:00

A Kisvárdai Kulturális Egyesület 2009. április 15-től 18-ig rendezi meg a Hegyhengergető Hüvelykmatyik V. Határtalan Hétvégéjét. A művészeti neveléssel foglalkozó civil szervezetek tagjainak szóló szakmai továbbképzés keretében a bábos szakemberek által tartott workshopokon kívül érdekes bábelőadások is lesznek, melyekre a kicsiktől a nagyokig minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Április 16. (csütörtök) 14 óra: Nem akarok többé boszorkány lenni. A Tintaló Társulat előadása.
Április 17. (szerda) 14 óra: Órajáték. Pályi János előadása
Április 18. (szombat) 14 óra: Zsiga föstő fest. A Tintaló Társulat előadása.

Röviden az előadásokról:

Nem akarok többé boszorkány lenni
A IV. Országos Gyermekszínházi Szemle fődíjas előadása.
Furinka a légynek sem tud ártani. Pedig Furinkából mindenki azt várja, hogy ártson: légynek, cicának, legénynek. Mert Furinka boszorkány. Csakhogy Furinka nem akar boszorkány lenni. Aki nem akar boszorkány lenni, az nem varázsolhat magának uzsonnára zsíroskenyeret, következésképpen dolgoznia kell. Furinka nem fél a munkától, bármit elvállal: takarít, levelet kézbesít, fest és mázol. Azaz takarítana, levelet kézbesíteni, festene és mázolna, ha hűséges seprűje hűségével meg nem nehezítené Furinka életét.

Órajáték
Hétpróbás Nagyokos János lusta fickó de mókázni sose rest...

Zsiga föstő fest
A Tintaló Társulás előadása óvodásoknak készült, Lázár Ervin színekről szóló meséiből. A "Zsiga föstő fest" igen jól sikerült átmenet, félúton az otthoni mesélés és az első színházi élmény között, s mint ilyen, fontos eleme lehet a kisgyerekek színházba szoktatásának.
ELőadásunkból megtudható, milyen élete van Zsiga föstőnek egy hófehér világban. Látható továbbá két szín (a Kék meg a Sárga) veszekedése. Bemutatunk egy fura figurát: a zöld Lificet. Kiderül, hogy hét különböző virág közül ki hasonlít leginkább a Varga Julcsa szemére. Végezetül pedig a Feketerigóról mesélnek, aki azt hiszi, ő a legrútabb madár a ligetben.

Az előadások helyszíne a kisvárdai Művészetek Háza Kamaraterme, belépőjegy: 300.- Ft. Információ: 45/500-451., Radvánszki Ágnes.