Érzelmi gravitáció - Sardar Tagirovsky workshopja Kisvárdán

Időpont: 
2018, június 25 - 10:00

Workshop Kisvárdán – JELENTKEZZETEK!

Érzelmi gravitáció – az emlékek és álmok tömegvonzása

A Magyar Színházak XXX. Kisvárdai Fesztiválja keretében meghirdetett workshop vezetője Sardar Tagirovsky színész/bábszínész-rendező. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett színházi rendezőszakon. (Osztályvezető tanára Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgató-főrendezője volt.)
A tréning 5 napos (június 25 – 29.), a résztvevők száma legfeljebb 20 fő.
Sardar Tagirovsky elsősorban színészek és rendezők, a kőszínházi, független színházi és művészeti oktatási intézmények alkotóinak jelentkezését várja, nemre és korra való tekintet nélkül, határon innen és túlról. Örömmel fogadja azokat, akik a színpadon szívesen játszanak hangszeren.
A jelentkezés határideje: április 20. (Visszajelzés május 10-ig.)
A jelentkezésnek tartalmaznia kell fényképes életrajzot és a pályaképet bemutató hivatkozásokat, dokumentumokat és esetlegesen a hangszer megnevezését, szállíthatóságát.
Jelentkezési cím: imre.o@hotmail.com
Információk: Imre Orsolya +36 30 914 0295

A gravitációs erő a klasszikus fizikában az, amelyet az egyik test a másikra a gravitáció anyagmozdító jelenségének megfelelően kifejt. Az érzelmi gravitáció ellenben olyan kölcsönhatás, amelynek középpontjában a vágy áll. Ennek természetesen egyik fontos terepe az emlék vagy az álom. Olyan helyzet, ami nagyon erősen kötődik egy adott szerep vágyához, „gyermeki” világlátásához, eredendő hitéhez.
Mi az eredendő hit?
Természetesen itt nem vallási értelemben vett hitről beszélünk, hanem az egyén, a szerep világról alkotott képéről, és annak jobbá tételéhez szükséges vágyáról. Álmok és emlékek közötti utazások.
Nonlineáris szerepépítés
A különböző emlékek között átjárások vannak, s ezek folyamatos párbeszédben kapcsolódnak egymáshoz. A színész esetében sok esetben fontosnak tartom a nem lineáris szerepépítést. Hanem egy olyan építkezést, amely adott emlékek vagy álomemlékek tömegvonzódásairól szól. Az idei évben a Kollektív szerepépítés mellett szerepet kap a Nonlineáris szerepépítés és az Érzelmi gravitáció tematikája. A színész és a szerep közötti képzeletbeli, de valósnak tűnő élményeinek gyakorlataival, a szerepépítés érzelemalapú ábécéjével ismerkedünk majd.