Felhívás Gömböc Fesztiválra

Időpont: 
2020, január 16 - 12:00

I.Kisvárdai Gömböc Fesztivál
Disznótoros- és pálinkamustra

2020. március 20. péntek 14 órától 19 óráig

Keressük a Rétköz Legfinomabb Disznósajtját!

Versenyeztesse meg saját készítésű disznósajtját a hagyományteremtő jelleggel most első alkalommal megrendezendő Kisvárdai Gömböc Fesztiválon!
A rendezvény célja a hagyományos magyar disznótoros ételek és emlékek felelevenítése.

Tudnivalók:
A versenyre saját, házi készítésű, már elkészült disznósajttal lehet nevezni (nem a helyszínen kell megfőzni). A versenyzőknek minimum a várhatóan háromtagú zsűri részére, valamint a versenyszervező Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által kiadandó 20-20 db kóstolójegyes vendégre kell készülni. A tálaláshoz szükséges eszközöket (tányér, kés, villa valamint kenyér) a szervező biztosítja. A disznósajt mellé kínálandó egyéb „köretekben” a versenyzők maguk dönthetnek 
A zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást. Eredményhirdetés várhatóan 17 órakor lesz.
A szervezők a főzőversenyre jelentkezőknek 10.000.- Ft értékben nyersanyag hozzájárulást (hús, fűszerek, stb.) fizetnek hivatalos áfa-s, készpénzes számla ellenében, mely a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.) nevére van kiállítva.
Jelentkezni lehet 2020. március 5-ig a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában (Flórián tér 20.); +36 45 405 239; Lábiscsák Jánosnál: +36 70 240 3887.www.kisvarda.szinhaz.hu