Fényes Szabolcs-Harmath Imre: MAYA

Időpont: 
2017, június 18 - 20:30

Nagyváradi Szigligeti Színház

2017. június 18. vasárnap 20.30 óra

Fényes Szabolcs-Harmath Imre
MAYA
revüoperett

Szereposztás:
Maya: HOLECSKÓ ORSOLYA m.v.
Barbara: GAJAI ÁGNES
Madelaine: ABABI CSILLA
Charlie: SEBESTYÉN HUNOR
Dixi: SZABÓ EDUÁRD
Rudi: DIMÉNY LEVENTE
A Gorilla: KISS CSABA
Bambó, zenebohóc: SZOTYORI JÓZSEF
Merimeaux, Rendőrtiszt, Colbin és Colbinné, Maitre d’ Hotel, Öltöztetőnő, Louis, főpincér, A nézők, Boyok, Girlök, Légionisták, Néger táncos, Inasok, Lakájok, Vendégek: FIRTOS EDIT, KOVÁCS ENIKŐ, HAJDU GÉZA, CSATLÓS LÓRÁNT, HUNYADI ISTVÁN

és a Nagyvárad Táncegyüttes tagjai:
BRUGÓS SÁNDOR-CSABA, FORGÁCS ZSOMBOR, FORGÁCS-POPP JÁCINT, KACSÓ BÁLINT, KEREKES DALMA, PINTEA CARMEN THEODORA, RÁCZ LAJOS, SCHMITH NÁNDOR, SZABÓ ENIKŐÁGNES, SZIGETI SZIDÓNIA, SZŐCS ANITA m.v., TŐKÉS IMOLA

Zenészek:
BULZAN MARIUS, BOZSÓDI BEÁTA, DOMBI DÁVID, FLEISZ RICHÁRD, FÓRIÁN LÁSZLÓ, JÁNOSY ANNA, KOVÁCS ANNAMÁRIA, KURUCZ TIBOR, MARTYIN GYÖRGY, MIRCESCU ARIADNA, PISKI NORBERT, SERETOC ALEX, SUCIU ATTILA, SZABÓ BARNA, SZÁVULY ALBERT KÁROLY, TÖRÖK APOLLÓNIA, VERESS LORÁND, VURA JÁNOS.

Rendező: NOVÁK ESZTER
Dramaturg: KÁRPÁTI PÉTER m.v.
Zenei vezető: LÁSZLÓFFY ZSOLT m.v.
Díszlet és jelmez: FLORINA-BELLINDA VASILATOS
Koreográfus: BÓBIS LÁSZLÓ m.v.
Ügyelő: VAJDA ZOLTÁN
Súgó: KÖRNER ANNA

Az UMPA ügynökség engedélyével.

Fényes Szabolcs pályájának legelején, tizenkilenc(!) évesen, 1931-ben Maya című revüoperettjével robbant be a magyar zenés színpad világába. A történetet, a librettót a dalszövegeket az akkor már sok sikert maga mögött tudó Harmath Imrével írta.
A történet bonvivánja, Charlie azt hiszi megölte barátját Párizsban, ezért elmenekül és beáll légiósnak. Tangerben egy füstös lebujban, Barbara bárjában énekel esténként Maya, a primadonna. Egy este Charlie ősbemutatóján verekedésbe keveredik, mert lovagiasan meg akarja védeni Mayát egy részeg őrmestertől. Mayának hiába tetszik meg hős lovagja, hiszen az még mindig Párizsban hagyott szerelmére, Madeleine-re gondol. Charlie-nak Tangerből is menekülnie kell, és Maya a híres kígyótánccal elbűvöli és feltartja az őt üldöző légiósokat, ezzel lehetővé teszi a menekülést.
A fordulatos, mulattató történet olyan slágerek szárnyán repül, mint a „Szeretnék egyszer kicsit boldog lenni”, „Egy szó, hogy szeretlek”, „Itt a lux, itt a luxusvonat”, „Van neki, na mije van neki…”
Fényes Szabolcs, Nagyvárad szülötte. A Szigligeti Színház 2016-ban halálának harmincadik évfordulója alkalmából a Maya című előadás bemutatásával méltó módon ünnepelte meg a szerzőt, éltetik kitörölhetetlen emlékét, igazi színpadi élettel, vibráló érzelmekkel, és nevetéssel töltik meg az emberek szívét.

Az előadás ideje: 2017. június 18. vasárnap 20.30 óra (versenyelőadás)
Helye: Sátorszínház (Várkert)
Időtartam: 3 óra szünettel
Belépőjegy: elővételben 3.000.- Ft; az előadás napján 3.500.- Ft