Hegyhengergető Hüvelykmatyik IV. Határtalan Hétvégéje

Időpont: 
2008, április 3 - 17:00

A Kisvárdai Kulturális Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg a Hegyhengergető Hüvelykmatyik Határtalan Hétvégéjét, mely egy szakmai továbbképzés határon túli, művészeti neveléssel foglalkozó civil szervezetek részére. A programra, melyet a Nemzeti Civil Alapprogram támogat, 2008. április 3-4-5-én kerül sor a kisvárdai Művészetek Házában. A program számos csemegét tartogat a résztvevő bábtársulatok tagjai számára.

Április 3. (csütörtök): Pályi János Blattner-díjas bábrendező és Lellei Pál, a Budapest Bábszínház bábkészítő mester workshopja: A bábok világa: bábmozgatás, improvizációk kesztyűs, marionett és vayang bábokkal, a készítés fortélyai. A bábépítés gyakorlati fogásai.

Április 4. (péntek): Csató Kata workshopja - A tárgyszínház világa. Tárgyanimációs foglalkozások, improvizációk.
17 óra: Punchék karácsonya. Csató Kata és Szívós Károly (Blattner-díjas) bábelőadása. Rendező: Kovács Géza (Blattner-díjas).
(Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk! Részletek ld. lejjebb)

Április 5. (szombat):
Kuthy Ágnes bábrendező workshopja: az árnyszínház világa, elmélet és gyakorlat.

Április 4. (péntek ) 17 óra Művészetek Háza, Kamaraterem
PUNCHÉK KARÁCSONYA
szocio-szeretetjáték bábokkal
18 éven felülieknek!

Tervező: Boráros Szilárd
Zenei szerkesztő: Csató Máté
Rendező: Kovács Géza
Előadó: Csató Kata, Szívós Károly

A kortárs magyar avantgárd bábszínház fiatal alkotóival és felnőtteknek szóló igényes, szórakoztató előadásaival mostanában nem nagyon találkozhat a közönség. Pedig a műfaj Magyarországon is több évtizedes, gzadag hagyományokra tekinthet vissza, Nyugat-Európában a színházi kultúra mindennapos része. A "Karácsony Puncséknál" című előadással ezt az indokolatlan hiányt igyekszik pótolni a Pinceszínház és egyben - szellemiségéhez mérten - a hagyományos színházi formáktól eltérőt mutatni a nézőknek. A Lengyelországban végzett fiatal bábrendező, Csató Kata egy szigorúan felnőtteknek szóló, groteszk és pikáns előadást készített a népi bábhősnek, "Punch"-nak - a magyar Vitéz László angol megfelelőjének - abszurd kalandjaiból.