Kisvárdai Ludwig-bakák - Szeifried Zoltán kiállítása

Időpont: 
2017, május 31 - 16:00

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, Kisvárda Város Önkormányzata, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, és a Kisvárdai Történelmi Mozaik
tisztelettel meghívja Önt és kedves barátait, ismerőseit,

2017. május 31- én szerdán 16.00. órai kezdettel

SZEIFRIED ZOLTÁN
festő-grafikus

KISVÁRDAI LUDWIG BAKÁK

című tárlatának megnyitójára a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza kiállítóterébe.

Köszöntőt mond: Leleszi Tibor, Kisvárda Város Polgármestere
A kiállítást megnyitja: Néző István könyvtáros, helytörténész
Közreműködik a Kisvárdai Férfi Dalárda, Faragó Sándor karnagy vezényletével.

A kiállítás megtekinthető: 2017. május 31-től június 15-ig.

"Kisvárdán 2014-ben, bemutatásra került az „I. világháború testközelben - avagy a háborúk természetrajza” alcímmel egy, a globális háborút bemutató, harci életképekkel megjelenített grafikai sorozatom.
Most egy helyi, a „Kisvárdai Ludwig bakákat” nevesítő rajzaimat tárom a városlakók elé, a teljesség lehetősége nélkül. A tárlaton látható rajzok hiteles fotók alapján ábrázolnak 43+1 kisvárdai hőst.
2018-ban, a százéves évforduló zárásaként, a „Kisvárdai I. világháborús hősök arcképcsarnoka” címmel, egy emlékező portrésorozat grafikai tárlatára kerül sor a városban.

A Kisvárdai Történelmi Mozaik keretében bemutatott portrékkal emléket kívántam állítani, a kisvárdai Ludwig bakáknak, önfeláldozó hősöknek, bemutatva személyeiket a város lakóinak. Azzal a szándékkal, hogy az utókor méltóképpen emlékezzen rájuk, megbecsüléssel övezve őket, akik a Hazáért éltek, haltak.
(Szeifried Zoltán)