Lénárd Róbert: Y-ELÁGAZÁS

Időpont: 
2020, augusztus 26 - 20:00

Tanyaszínház

2020. augusztus 26. szerda 20 óra

Lénárd Róbert:
Y-ELÁGAZÁS
szinopszis egy generációról

Szereplők:
Búbos Dávid
Budinčevič Krisztián
Dedovity Tomity Dina
Dudás Dániel
Dudás Norbert
Gombos Dániel
Gregus Lilla
Grgić Nikoletta
Horváth Blanka
László Roland
Magyar Zsófia
Nyári Ákos
Robotka István
Szőnyi Márton
Tóth Dániel

Hang: Oláh Csongor
Fény: Pócik József
Plakát: Markulik Balázs
Zeneszerző: Klemm Dávid, Erős Ervin
Koreográfus: Gyenes Ildikó
Rendezőasszisztens: Vajda Sztella
Rendező: Puskás Zoltán

Az előadás az Y generációs fiatalokról szól, egy generációról, amely mindent azonnal akar és mindent most, egy generációról, amely narcisztikus és ambiciózus, de amely nem tud két téglát összepászítani, hogy házat építsen magának. Az Y-elágazás beszél elvándorlásról, ittmaradásról, kitartásról és arról, hogy egy generáció hogyan tud magának helyet teremteni egy olyan világban, amelyhez nem sok köze van.
Tizen-egynéhány fiatalt egy helyre hoz össze a becsvágy és a gyors érvényesülés vágya. A KAVILLÓ nevű szabadulós társasjátékot élőben közvetíti a tévé és a győztesnek hírnév és rengeteg pénz a jussa. A feladat azonban mindig más és más, így hőseinknek fogalma sincs róla, hogy mi vár rájuk a beléptetés után.
A játéktér minden Y-generációs kölök rémálma. A gyerekcsapat a KAVILLÓ új évadjában egy titokzatos tanyavilágban találja magát internet, mobiltelefon és egyéb kütyük nélkül. A feladat látszólag az, hogy feltalálják magukat ebben a világban, de hamarosan egyikük gyilkosság áldozata lesz, és a többiek már nem tudják eldönteni, mi itt a játék része és mi nem az.
A nyomozás és a túlélés közben feltárulnak a szereplők személyiségei, motivációi, problémái és az is, hogy vajon érvényesülni tudnának-e egy olyan világban, amely nem az övék.

Ideje és helye:
2020. augusztus 26. szerda, 20 óra, Bagolyvár
(versenyelőadás) (stúdióelőadás)
Időtartama: 1 óra 20 perc egyben
Belépőjegy 1 500 Ft.