Lénárd Róbert: Y-ELÁGAZÁS

Időpont: 
2021, június 24 - 21:00

Vajdasági Tanyaszínház

2021. június 24. csütörtök 21 óra, Bagolyvár
(versenyelőadás)

Lénárd Róbert: Y-ELÁGAZÁS
szinopszis egy generációról

Szereplők:
Budinčevič Krisztián
Dedovity Tomity Dina
Dudás Dániel
Dudás Norbert
Gombos Dániel
Gregus Lilla
Grgič Nikoletta
Hajdú Sára
Horváth Blanka
Kőműves Csaba Bence
László Roland
Magyar Zsófia
Nyári Ákos
Szőnyi Márton
Tóth Dániel

Hang: Hodik Anabella
Fény: Pócik József
Plakát: Markulik Balázs
Zeneszerző: Klemm Dávid, Erős Ervin
Koreográfus: Gyemes Ildikó
Szerző: Lénárd Róbert
Rendezőasszisztens: Vajda Sztella
Rendező: Puskás Zoltán

Az előadás az Y generációs fiatalokról szól, egy generációról, amely mindent azonnal akar és mindent most, egy generációról, amely narcisztikus és ambiciózus, de amely nem tud két téglát összepászítani, hogy házat építsen magának. Az Y-elágazás beszél elvándorlásról, ittmaradásról, kitartásról és arról, hogy egy generáció hogyan tud magának helyet teremteni egy olyan világban, amelyhez nem sok köze van.
Tizen-egynéhány fiatalt egy helyre hoz össze a becsvágy és a gyors érvényesülés vágya. A KAVILLÓ nevű szabadulós társasjátékot élőben közvetíti a tévé és a győztesnek hírnév és rengeteg pénz a jussa. A feladat azonban mindig más és más, így hőseinknek fogalma sincs róla, hogy mi vár rájuk a beléptetés után.
A játéktér minden Y-generációs kölök rémálma. A gyerekcsapat a KAVILLÓ új évadjában egy titokzatos tanyavilágban találja magát internet, mobiltelefon és egyéb kütyük nélkül. A feladat látszólag az, hogy feltalálják magukat ebben a világban, de hamarosan egyikük gyilkosság áldozata lesz, és a többiek már nem tudják eldönteni, mi itt a játék része és mi nem az.
A nyomozás és a túlélés közben feltárulnak a szereplők személyiségei, motivációi, problémái és az is, hogy vajon érvényesülni tudnának-e egy olyan világban, amely nem az övék.

Ideje és helye: 2021. június 24. csütörtök 21 óra, Bagolyvár (versenyelőadás)
Belépőjegy: 2.000.- Ft

Jegyvásárlás: 2021. május 17-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni a www.kisvarda.szinhaz.hu weboldal "Jegyrendelés" menüpontjában vagy az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy Magyarország Kormányának 194/2021. (IV.26.) rendelete alapján:
A színházjegy megváltásával látogatható előadáson nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettség vagy az életkor igazolásának céljából a kulturális intézmények dolgozói is elkérhetik a személyi és a védettségi igazolványt. Ha valaki nem tudja vagy akarja igazolni a védettségét vagy az életkorát, akkor az intézménynek kötelessége megtagadni a beléptetését.

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20.,
tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.;, kisvarda.szinhaz@gmail.com