Mika Myllyaho: KÁOSZ

Időpont: 
2018, június 23 - 15:30

Kassai Thália Színház

Mika Myllyaho:
KÁOSZ

Szereplők:
Sofia, általános iskolai tanár: Szabadi Emőke
Julia, terapeuta, Emmi testvére: Rab Henrietta
Emmi, újságíró, Júlia testvére, egy kislány anyja: Varga Lívia

Zenei válogatás: Lakatos Róbert
Diszlet- és jelmeztervező: Gadus Erika m.v.
Mozgás: Kántor Kata
Dramaturg: Forgács Miklós
Rendező: Czajlik József

Három hétköznapi nő nem mindennapi csapdákkal teli élete. Sofia, Emmi, Júlia. Finn nők az idegösszeomlás szélén. Három habitus, három válasz az élet kihívásaira, három zsákutca. A gátlásos tanítónő, a gyakorlatias újságírónő, és a saját érzelmeit is nehezen kordában tartó pszichoterapeuta. Mindegyiküknek valahol elakadt az élete. Szeretetre vágynak, sikerre, boldog, gondtalan életre, s valahogy minden félresikerül. Vajon tudnak-e segíteni egymáson azok a barátnők, akik a maguk bajaira sem igazán találnak megoldást?
Összevonás fenyegeti azt az iskolát, ahol Sofia tanít, a nő a feszültséget váratlan dühkitörésekkel vezeti le. Saját paciensével kezd szerelmi viszonyba Júlia, aki egyre kevésbé látja tisztán azt a helyzetet, amely egyszerre édes és etikátlan. Emmi munkamániája miatt egyre kétségesebb, hogy képes-e jó feleség és jó anya lenni, képes-e megakadályozni, hogy problémáira rámenjen a családja. Ami eddig biztos volt, az menthetetlenül szétesik.
A darab érdekessége, hogy a három főszereplő saját figuráján túl, még számtalan más szereplőt kell, hogy megjelenítsen, a nőkön kívül több férfialakot is. A kiélezett helyzetek ez által is mindig megőrzik ironikusságukat, nem veszítenek játékosságukból, minden gyötrelem, kínlódás, fájdalom idézőjeles lesz, semmi sem halál komoly.

Az előadás ideje és helye: 2018. június 23. szombat 15.30 óra
Rákóczi Stúdió (4600 Kisvárda, Mártírok útja 8.)
Időtartama: 2 óra (egy szünettel)
Belépőjegy: elővételben 1.500.- Ft, az előadás napján 2.500.- Ft.
(versenyelőadás)