Neil Simon: PLETYKAFÉSZEK

Időpont: 
2020, augusztus 28 - 20:00

A Veres 1 Színház előadása.

Neil Simon:
PLETYKAFÉSZEK
bohózat két részben

Szereplők:
Chris Gorman: Zorgel Enikő
Ken Gorman: Mihályfi Balázs
Claire Ganz: Verebes Linda
Lenny Ganz: Nagy Sándor
Ernie Cusack: Buch Tibor
Cookie Cusack: Miklós Kriszta
Glenn Cooper: Pál Tamás
Cassie Cooper: Laurinyecz Réka
Welch, rendőr őrmester: Venyige Sándor
Pudney, rendőr őrmester: Csáki Edina

Fordította: Debreczeni Júlia
Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Zorgel Enikő, Molnár Kristóf
Játékmester: Mihályfi Balázs
Rendező: Nagy Sándor

New York város alpolgármestere tízéves házassági évfordulója alkalmából baráti vacsorát rendez. A vendégségbe érkező elegáns házaspárok estéjét azonban jelentősen megnehezíti, hogy az ünnepeltek eltűntek, a személyzet házon kívül van, a vacsora sehol, az emeleten pedig lövések dördülnek.
Ebben a helyzetben rögtön megindul a szóbeszéd – vad találgatások kapnak szárnyra, mindenkinek eszébe jut egy titok, amit a szomszédja fülébe suttoghat, miközben a társaság tagjainak arra is ügyelniük kell, hogy elkerüljék a botrányt: ennek érdekében pedig gondosan titkolóznak egymás előtt is. Nem csoda, hogy a kiérkező rendőrség már egy olyan történettel találkozik, ami még a legvadabb pletykarovatokból is kilógna…
A vígjátékok mestere, Neil Simon ezúttal is kivételeset alkotott. Krimitörténettel fűszerezett bohózatában az első perctől az utolsóig fenntartja a feszültséget, miközben nagyszerű lehetőséget kínál a színészeknek az önfeledt, egész színpadot betöltő komédiázásra. A nézőnek nincs is más dolga, minthogy hátradőlve figyelje a pletykák útját, s közben remekül szórakozzon a felső tízezer bajba keveredett tagjain.

Ideje és helye:
2020. augusztus 28. péntek, 21 óra, Bagolyvár
Belépőjegy: 1 500 Ft és 2 500 ft.