TAJTÉKOS DALOK - BORIS VIAN-REVÜ

Időpont: 
2021, június 26 - 17:00

Budapesti Operettszínház

2021. június 26. szombat 17 óra, Művelődési Központ

TAJTÉKOS DALOK - BORIS VIAN REVÜ
A dalokat fordította: Müller Péter Sziámi, Kiss Judit Ágnes, Takács M. József,
Bittner Gábor, Göbölyös N. László.
A prózát fordította: Bajomi Lázár Endre, Rózsa László, Domonkos Eszter

MICHELLE és…: Györgyi Anna
PAUL és…: Földes Tamás
URSULA és…: Gubik Petra
BORIS és…: Cseh Dávid Péter

Közreműködik: a Budapesti Operettszínház Zenekara

Hangszerelő- Zenei vezető: Kovács Adrián
Dramaturg: Róbert Júlia
Video-tervező: Maruscsák Dávid
Világítástervező: Dreiszker József
Rendezőasszisztens: Lenchés Márton
Koreográfus-asszisztens: Czár Mónika
Játékmester: Bori Tamás
Látványtervező: Berzsenyi Krisztina

Koreográfus: Kocsis Tamás
Karmester: Kovács Adrián
Rendező: Kiss Csaba

Francia életérzés, elsöprő virtus, ’50-es évek Párizsa. Ide repít minket Boris Vian, élet és halál határmezsgyéjén egyensúlyozó, fékezhetetlen polihisztor zseni, a 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája a Tajtékos dalok sanzonjaiban. A négy színészre és kis-zenekarra komponált előadás Vian mozgalmas éveit, sorsának főbb fordulatait, nehezen érkező sikerét és a minden nehézségen felülkerekedő életörömet idézi meg regényeinek szereplői és a kortársak emlékei alapján. A Tajtékos dalok egy szertelenül csapongó színpadi mese, magyarul első ízben felcsendülő dalokkal. A történet - Vian alakjának megfelelő bizarrsággal - a ravatalnál indul, hiszen élete egy gyerekkori szívbetegség miatt mindvégig a halál árnyékában telt. Tudta, hogy keveset fog élni, ezért gyorsan élt. Lázasan, türelmetlenül. Szíve egy moziban állt meg, harminckilenc évesen. Különleges színpadtechnikával, LED-világítással és tükrökkel hozza játékba a rendező a zseni életének főbb helyszíneit, a fiatalkori szerelmek őrületét, a Szabványügyi Hivatalt, a németek által megszállt Párizst, a földalatti mulatók világát, a romokból újjáépülő életet, Sartre-ot és körét. Aztán a jazz, Duke Ellington és Miles Davis, a Saint-Germain pezsgő éjjeli világába nyerünk betekintést. Féktelen képzelet, életszomj és önfeledtség, egy vészjóslóan zörgő szívvel a fiatal mellkasban.

Ideje és helye: 2021. június 26. szombat 17 óra, Művelődési Központ
Időtartam: 120 perc egyben
Belépőjegy: 2.000.- Ft

Jegyvásárlás: 2021. május 17-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni a www.kisvarda.szinhaz.hu weboldal "Jegyrendelés" menüpontjában vagy az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy Magyarország Kormányának 194/2021. (IV.26.) rendelete alapján:
A színházjegy megváltásával látogatható előadáson nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettség vagy az életkor igazolásának céljából a kulturális intézmények dolgozói is elkérhetik a személyi és a védettségi igazolványt. Ha valaki nem tudja vagy akarja igazolni a védettségét vagy az életkorát, akkor az intézménynek kötelessége megtagadni a beléptetését.

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20.,
tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.;, kisvarda.szinhaz@gmail.com