Visky András: PORNÓ - Feleségem története

Időpont: 
2020, augusztus 25 - 21:00

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház közös produkciója

2020. augusztus 25. kedd 21 óra

Visky András:
PORNÓ – FELESÉGEM TÖRTÉNETE

Szereplők:
Imre Éva
Sinkó Ferenc

Rendező: Árkosi Árpád
Díszlet- és jelmeztervező: Bocskai Gyopár
Zeneszerző: Cári Tibor
Koreográfus: Sinkó Ferenc
Rendezőasszisztens: Fogarasi Alpár
Ügyelő: Albert Enikő

„Húsz éven át cipeltem magammal egy nagyon személyes, tulajdonképpen megoszthatatlan, legalábbis annak hitt történetet, de aztán egyszercsak elért a budapesti Nemzeti Színház felkérése, és elhatároztam, hogy nem halasztom tovább, elmondom, lesz, ami lesz.
Harmadik gyermekünket vártuk 1989-ben, Szatmárnémetiben. Már belátható közelségbe került a szülés ideje, amikor a magzat úgy döntött, mégsem jön erre a világra. Belehalt édesanyja testébe. Születése előtt feladta, mint Beckett anyaméhben monologizáló, megszületni nem akaró, végül pedig április 13-án, nagypénteken, egyenesen a halálba beleszülető énje. A mi gyermekünk karácsonykor érkezett volna, a forradalommal együtt, de a mi karácsonyunk akkor nem a születés, hanem a gyermekhalál éve lett. Megszűnt dobogni a szíve, nem mozdult többet, leélte el sem kezdett életét – ki érti ezt?
»Pornó« – egy fiktív fedőnév. A valóság viszont ennél a fikciónál sokkal elképesztőbb. A fedőnév viszont nem fedi el a valóságot. Reménységem szerint feltakarja.”

Visky András

Az előadás ideje és helye:
2020. augusztus 25. kedd 21 óra, Zsinagóga
(versenyelőadás) (stúdióelőadás)
Időtartama: 70 perc
Belépőjegy: 1 500 Ft