XXIX. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó

Időpont: 
2020, április 18 - 08:00

A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) a megyei szervező intézményekkel és szervezetekkel együttműködve 2020-ban huszonkilencedik alkalommal hirdeti és szervezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót (WSO) és Fesztivált.
Az országos találkozó pedagógiai célja: Hiszünk abban, hogy a gyermekszínjátszás az egyik legkreatívabb tevékenység, amely a gyermek személyiségét komplexen fejleszti, közösséget teremt, és a tevékenység során megtapasztaltatja a közös alkotómunka örömét.

A részvétel feltételei: A magyar gyermekszínjátszók felmenő rendszerű találkozójára várjuk minden olyan csoport nevezését, amelynek tagjai köznevelési intézmények tanulói, legalább 80%-ban 6-15 év közöttiek (általános iskolai korosztály).
A találkozóra tematikai és egyéb tartalmi megkötés nélkül a csoporttagok életkorának, érdeklődésének és képességeinek megfelelő színjátszó előadások nevezhetők. Az előadások ajánlott (leghosszabb) műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Nem nevezhető az az előadás, amellyel az Országos Diákszínjátszó Találkozón is indulnak. Egy csoport egy előadást nevezhet be.
A részvétel regisztrációhoz kötött: előfeltétele, hogy a csoport az országos szervezőnél (MDPT) regisztráljon és befizesse az MDPT számára a nevezési díjat. A regisztráció menetéről részletes információ olvasható itt: https://drama.hu/2020/02/wso-regisztracio/
Jelentkezési lap és online regisztráció is itt érhető el.
Bővebb információ:
https://drama.hu/2020/01/wso-2020/
orszagos.talalkozo@gmail.com
+36 70 335 3959

A Kisvárdai Kulturális Egyesület és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza 2014 óta folyamatos résztvevője a találkozó szervezésének, ez idő óta adunk otthont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, vagy az Északkelet-Magyarországi Regionális Fordulónak (vagy éppen mindkettőnek). Célunk, hogy a találkozókat a résztvevők számára minél otthonosabbá tegyük, figyelve ezzel arra, hogy a fellépő gyerekek befogadó, biztonságot nyújtó, barátságos közegbe érkezzenek, és minden energiájukkal a megmutatkozásra, a fellépésre tudjanak összpontosítani. Tereinket ezért gondos beosztásban bocsátjuk az egymást követő csoportok rendelkezésére. A fellépések helyszínéül szolgáló színháztermet az előzetes technikai egyeztetések során a csoportvezetők által igényelt feltételeknek megfelelően készítjük elő – ahogyan igény esetén a nézőteret is. A csoportok a színházterem mellett a kisebb befogadóképességű pódiumtermünket is igénybe vehetik, - attól függően, hogy melyik felel meg jobban a produkciójuk bemutatásához. A csoportok megmutatkozása után hagyományosan a kéttagú zsűri szakmai visszajelzést ad a csoportvezetőknek egy közös beszélgetés alkalmával.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Forduló ideje: 2020. április 18. szombat. Zsűritagok: Pap Gábor és Meleg Gábor
Az Északkelet-Magyarországi Regionális Forduló ideje: 2020. május 9. szombat. Zsűritagok: Kaposi László és Jászay Tamás.

Kontakt: Kisvárdai Kulturális Egyesület/Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza
Orbán-Radvánszki Ágnes
kisvarda.szinhaz@gmail.com
+36 30 682 6482.

A nap programja a jelentkező csapatok számától függően a következőképp alakul:
8.00 az érkező csapatok köszöntése, a csapatok informálása a nap programjáról és a helyek beosztásáról, színpadbejárások
9.30-tól 12.30 a csapatok megmutatkozása
12.30-tól 13.30 ebédszünet
13.30-15.00 a csapatok megmutatkozása
15.00-16.30 a csoportvezetőknek szakmai beszélgetés, a gyerekeknek városnéző séta, vagy kézműves foglalkozás
16.30 programzárás, oklevelek kiosztása, elköszönés

A programról további információk a http://drama.hu/ -n érhetők el.

A kisvárdai fordulók megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma támogatja.