XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó - regionális

Időpont: 
2019, május 11 - 09:30

A forduló programja:

9.30: Kezdés

9.30: RIGÓCSŐR KIRÁLY - Huncutkák Utánpótlás, Ajak
Csoportvezető és rendező: Tormáné Szabó Ilona
A 3-4. osztályos gyerekek az ajaki iskola tanulói, akik először vesznek részt ezen a versenyen. Nagy izgalommal, odaadással készültek a bemutatóra. A modern játékok világából szívesen léptek át a királyfik és hercegkisasszonyok birodalmába, ahol a jelmezekbe bújva megmutathatják színpadi játékukat. A nagy létszámú csoport tagjai még csak ebben a tanévben dolgoznak együtt, mégis baráti kapcsolat alakult ki közöttük.

10.05: "SZÍVLAPÁT" - BolyaiSokk I., Debrecen
Csoportvezető és rendező: Deczki Klára
A Bolyai Sokk csoport a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából érkezett. A hetedik és a nyolcadik osztályos tanulók szeptember óta dolgoznak együtt.

10.30: EXIT- Katedra Színházi Műhely Felső Tagozat, Debrecen
Csoportvezető és rendező: Jószai Zoltán
Katedra Színházi Műhelyünk 2014 szeptemberében Jószai Zoltán drámapedagógus vezetésével, 15 lelkes tanulóval kezdte meg működését. Az év végi színházi vizsgaelőadásokon kívül a debreceni Kossuth téri rendezvényeken, a Debreceni Egyetemen és vidéki művelődési házakban is bemutatkoztunk. Mi, felső tagozatosok a kezdetektől együtt dolgozunk, egyre komolyabban ismerkedünk a színház és a színjátszás világával. Próbáinkra a jó hangulat és a kreatív munka jellemző.

11.05: NEM IS OLYAN KICSIK - Boldvai Kompánia, Boldva
Csoportvezető és rendező: Püspöki Péter

11.45: SZÁMOK- Pegazus Csoport, Miskolc
Csoportvezető és rendező: Nagy Andrea
"A miskolci Avastetői Művészeti Iskola színjáték tagozatán tanulunk. Egy évfolyamra járunk és nyolc éve ismertjük egymást. 2017-ben már eljutottunk az országos bemutatóig. A világról és a vágyainkról szól a darab."

12.20: KARADANA ÁTKA - Csivitke Csoport, Tiszavasvári
Csoportvezető és rendező: Dancs Katalin
A Magiszter Alapítványi Óvoda és Iskola tanulói, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola alapképzős 1., 2. és 3. évfolyamos növendékei. Az első négy évben Néptánc tanszakon tevékenykedtek együtt a gyerekek, majd 5. évfolyamtól - azaz 1, 2, illetve 3 éve- a Színjáték tanszakon dolgoznak közösen művészeti vezetőjükkel. Érdeklődők, nyitottak az új feladatokra, a csoport egy része még most szerepel először színpadon, nézők előtt. A felsőbb évfolyamosok a tavalyi évben igen szép sikereket tudhatnak magukénak, hiszen országos szereplésig jutottak el. Szeretnek játszani, szituációs játékokban szerepelni, leginkább a saját közösségükből merített élethelyzeteket érzik magukhoz közel állónak. A játék egy közös nevező, központi tevékenység a személyiségfejlesztésükben. A csoportot autentikus cigányzenét játszó együttes élő zenei kíséri.

SZÜNET

13.45: HAVERKÁK, AVAGY .. - Alföld Gyermekszínpad, Debrecen
Csoportvezető és rendező: Várhidi Attila
41 évesek lettünk. Nagy örömünkre egy kortárs hazai szerző művének részleteit játszhatjuk.

14.15: TÖKÉLETLEN SZÜLŐK, TÖKÉLETLEN GYEREKEK - Pegazus Csikók, Miskolc
Csoportvezető és rendező: Nagy Andrea
"A miskolci Avastetői Művészeti Iskola színjáték tagozatán tanulunk. 7 éve dolgozunk együtt. Többször voltunk a WSO-n kisebb-nagyobb sikerekkel. A mostani darab dramatizálással indult, azután saját történetté alakult."

14.50: A NAP, AMIKOR ... - Ne-Felejcs Csoport, Kistokaj
Csoportvezető és rendező: Tarsoly-Tóth Erika és Izsó Angelika
A Kistokajból érkezett Ne-Felejcs Színjátszó Csoport 7 éve alakult meg a Kistokaji Általános Iskolában. Az elmúlt években számos rendezvényen, helyi ünnepségeken és WSO találkozókon is részt vettek. Heti egy laklommal találkoznak 2 óra erejéig a község színháztermében. A jelenlegi csoport lelkes színjátszók társulata,örömmel vetik bele magukat új, számukra ismeretlen műfajokba is. Lényeg az együttes játék.

15.25: MI AZ A SZERELEM? - Felsőtárkányi Gyermek-Színjátszókör
Csoportvezető és rendező: Petrényiné Juhász Judit
A csoport vezetője, egyben az előadás rendezője, pontosan 25 évvel ezelőtt szerzett drámapedagógusi szakképesítést Egerben. Rövid kihagyásoktól eltekintve minden évben volt színjátszó csoportja az elmúlt 25 évben. Minden tanévben megújul a színjátszókör, ahová a gyerekek önként jelentkeznek. Sok szempontból nagyon vegyes összetételű csoportról van szó. Nagyon különböző egyéniségű gyerekek járnak ide. Közös bennük a drámajáték szeretete, melynek révén összetartó, jó baráti közösséggé váltak...

15.55: A CIGÁNYOK TÜNDÉRE - Álmosdi Ekhós Rajkók
Csoportvezető és rendező: Szilasi Zsanett
Az Álmosdi Ekhós Rajkók Gyermek Színjátszó és Bábcsoport az Álmosdi Roma Láng Egyesület által működtetett Kölcsey Tanoda hátrányos helyzetű de annál tehetségesebb diákjaiból verbuválódott.A gyerekekben kialakuló identitástudat erősítésének érdekében kizárólag roma meséket dolgoznak fel és adnak elő.Eredmények: VOKE Színjátszó találkozó,a Debreceni Galiba Fesztivál I.helyezettje,a Nemzeti Művelődési Intézet Kodály programja,és ők képviselték Hajdú-Bihar megyét a Bűvös-Bábos programon Szolnokon.

16.30: A DIKTÁTOR - Buli-Huligánok, Sajóhídvég
Csoportvezető és rendező: Izsó Angelika

A zsűri tagjai: Egervári György és Tölgyfa Gergely
A műsor megtekintés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Szervezője: Kisvárdai Kulturális Egyesület. Info: 20/464 7454.