Záróünnepség, díjátadó gálaműsor

Időpont: 
2017, június 24 - 20:00

2017. június 24. szombat 20 óra, Sátorszínház

A fesztivál záróünnepsége, a díjak átadása.
A díjátadó gálaműsorban közreműködnek a Fővárosi Nagycirkusz művészei.

Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiváljának ünnepi gálaműsora cirkuszművészettel díszítve

Ebben az esztendőben is a műfaji sokszínűség jegyében rendezzük meg a fesztivál záróünnepségét, a díjkiosztó gálaműsoron – az előző évhez hasonlóan – ismét megjelenik a cirkuszművészet a kisvárdai színpadon. A több száz éves tradíciókkal, nagy múltú hagyománnyal rendelkező Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából artistaművészek lélegzetelállító produkciói színesítik a programot.

A magyar cirkuszművészetre figyel a nemzetközi cirkuszvilág! A 2015-ben elindult megújulási folyamat eredményeit, kísérleteit rendkívüli érdeklődés kíséri szakmai körökben. Egyre inkább teret hódít az a szemlélet, hogy a cirkusz több mint egyszerű szórakoztatás: kétcsatornás, oda-vissza alapon működő, a társadalom aktuális kérdéseire reagálni képes, véleményformáló előadó-művészeti ág.
Közép-Európa egyetlen, Európa legmodernebb cirkuszművészeti központját fogjuk felépíteni, de ehhez az is kell, hogy a társművészetek, a színház, a kortárs balett, a tánc és az opera műfajával összefogva, azokkal azonos rangú művészi értékű előadó-művészeti ággá nemesítsük eme sok vihart megélt műfajt. A cirkusz az egymásra figyelés, az egymás iránti bizalom, az egymás segítésének, kiegészítésének művészete, amely az emberi teljesítőképesség határait feszegeti.

Kisvárda a régió kulturális vezető szerepét tölti be. Találkozóhely különböző generációk számára. Fesztiválközpont. A tematikák közül nem maradhat ki a cirkuszművészet sem.

Reményeink szerint Kisvárda városa és a cirkuszművészet még szorosabb kapcsolatot alakíthat ki a jövőben: a településre beköltözhet állandó programként a Cirkuszi csodaiskola, ahol felhőtlenül, közös tanulással és szórakozással aktivizálódhat a család, a három generáció együtt! Hosszú távú álmaink egyik első lépése a fesztiválzáró gála, ahol színházi díjakat osztunk és artistákkal ünneplünk együtt.

Helye: Sátorszínház (Várkert)
Belépőjegy: elővételben 2.000.- Ft, az előadás napján 2.500.- Ft.