100 éves a szervezett sport Kisvárdán!

Időpont: 
2011, november 30 - 17:00

Hazánkban a múlt század utolsó negyedében fokozatosan hódított teret a sport. A sportélet fellendítése érdekében klubok alakultak, majd kiépültek azok a szervezetek is, amelyek kezükbe vették az egyes sportágak fejlesztését, versenyek rendezését, stb.
Feljegyzések szerint Kisvárdán az első sportszervezet - lényegében a labdarúgó - 1911. november 8-án jött létre Kisvárdai Sportegyesület néven.
A 100 éves évforduló alkalmából határozta el néhány lelkes sportbarát, hogy sporttörténeti kiállítás szervezésével, versenyek megrendezésével emlékezik meg a jubileumról.
Mészáros Károly és Vizer Zoltán kezdeményezését felkarolta Kisvárda sportbarát vezetése is. Leleszi Tibor polgármester, Zámbó István alpolgármester és Bíró Gábor bizottsági elnök segítségével városi szintre emelkedett a program. A kiállítás fővédnöke Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és Leleszi Tibor polgármester.
Intézmények, szervezetek, magánszemélyek összefogása is kellett a színvonalas kiállítási anyag összegyűjtéséhez. Szeregnyi László, Szabados István, Néző István, Százvai László, Lengyel Szabolcs és Durucz Gabriella áldozatos munkájával is közvetlen segítséget nyújtott az esemény megszervezéséhez.
(A kiállításról fotók találhatóak a "Galéria" menüpontban a "Programok" cím alatt.)