Az origami csodálatos világa

Időpont: 
2020, február 15 - 11:00

2020. február 15. - március 11.

Az origami csodálatos világa
vándorkiállítás

A Magyar Origami Kör 2013-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A művészek ez alkalomból állították össze „Az origami csodálatos világa” című kiállítást, melyen az elmúlt évek legjobb munkái kerülnek bemutatásra. Céljuk, hogy új oldalról mutassák meg a papírhajtogatás művészetét, hogy minél több emberrel megismertessék az origamit, elsajátíttassák a tanítókkal, óvónőkkel, szülőkkel az alapokat, hogy aztán ők továbbadhassák tudásukat.

A vándorkiállítás bepillantást enged a papírhajtogatás sokszínűségébe. A látogatók megismerkedhetnek az origami rövid történetével, a ghian-zhi technikával, a kuszudamákkal, a tesszalációval, a papírfajtákkal. A művészeti szekció tagjai mellett bemutatkoznak a legtehetségesebb hazai origamisok. A kiállításon különleges alapanyagokból készült origami alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők. A kartonhajtogatás, vizes-technika, textil origami és fémhajtás teszi különlegessé a tárlatot. A bemutatott alkotások nagy része az alkotók saját ötletei alapján készültek.

A 2013-ban Pécsett elindított vándorkiállítás eddig több mint 40 városban mutatkozott be. Nagy örömünkre és büszkeségünkre most Kisvárdán is láthatóak lesznek ezek a különleges „papírszobrok” a Kisvárdai Kulturális Egyesület szervezésében megtartandó kiállításon.
A program támogatója a Miniszterelnökség – Nemzeti Együttműködési Alap.

Helyszín: Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza
Megnyitó: 2020. február 15. szombat 11 óra.

A kiállítást megnyitja: Sági Judit és Fábián Zsolt, a Magyar Origami Kör vezetői.
Kísérő programok: a megnyitó után origami-foglalkozás gyerekeknek, felnőtteknek.
Megfelelő számú jelentkező esetén a Magyar Origami Kör vezetői módszertani foglalkozást tartanak 2020. február 14-én pénteken 18.30 órai kezdettel szülők, pedagógusok részére.
A programokon való részvétel díjtalan!

A kiállítás megtekinthető: 2020. február 15-től március 11-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

A kiállítással kapcsolatos információk és jelentkezés:
Orbán-Radvánszki Ágnes titkár – Kisvárdai Kulturális Egyesület
4600 Kisvárda, Flórián tér 20., tel.: +36 30 682 6482.