B.O.R. - gasztroszínház

Időpont: 
2022, június 30 - 19:00

Figura Stúdió Színház, Gyergyószentmiklós

2022. június 30. csütörtök 19.00 óra

B.O.R.

Előadja: Kolozsi Borsos Gábor

Tervező: Sosovicza Anna
Séf: Zsigmond András - kicsiZsiga
Zongorista: Korpos Szabolcs
Borász: Sike Tamás
Rendező: Márkó Eszter

„Jó estét! Ó, bocsánatot kérek, ha alkalmatlan időben jöttem volna, egyenek csak nyugodtan! Jó étvágyat kívánok! A feleségem felszólított, hogy tartsak itt szabadelőadást jótékony célra valamilyen népszerű témáról!” - kezdi mondandóját a vacsoratársaságba érkező váratlan vendég.
Bőröndjében finomabbnál finomabb borok, előadásában pedig utazásra hívja a vendégeket az étkezés, a bor és az ízek művészetének irodalmába. Terítéken Csehov, Čapek, Csávossy György, id. Dumas, Hamvas, Márai szövegei, történelmi érdekességekkel, anekdotákkal, ételekért való költői rajongással megfűszerezve. Mindeközben lassan kihámozódik a váratlan vendég élettörténete, és fény derül arra, hogy ki is ő valójában.
Az étkezés és a borfogyasztás ihlette szövegválogatáshoz, a tökéletes (íz)élmény érdekében, hét fogásból álló fine dining menüsor társul, amelyet szintén hét tételes borválogatás kísér.
Kolozsi Borsos Gábor hétköznapi borrajongóként kezdett el foglalkozni a bor tudományos és művészi értelemben vett irodalmával. Elkötelezettségét mutatja, hogy 2021 márciusában nagy sikerrel tartotta meg első nyilvános „műkedvelő” borkóstolóját a Figura Stúdió Színház Színész házon kívül című programjának keretén belül. A Figura Stúdió Színház első gasztronómiai kísérletét Márkó Eszter rendező vezényletével, Zsigmond András gyergyószentmiklósi séf főztje, Korpos Szabolcs zongorajátéka és a Sike Tamás Pincészet borai teszik teljessé.

Ideje és helye:
2022. június 30. csütörtök 19.00 óra, Várda Sport Hotel étterme
Időtartam: 1 óra 30 perc szünet nélkül
Belépőjegy: 4.000.- Ft
Korhatár: 18+