Dr. Seszták Miklós köszöntője

Időpont: 
2014, június 20 - 19:00

Kedves Színházlátogatók!

Június hónapjának beköszönte Kisvárdán egyet jelent a nyári színházi évad kezdetével, így van ez lassan már több mint harminc éve. Legalább ennyi ideje ugyanis, hogy városunk és a környék lakói „újra” felfedezték a csodálatos környezetben lévő Várkertben és magában a Vár épületében rejlő kulturális lehetőségeket. Várszínpadunk az ország egyik legszebb szabadtéri színpada.
A nyári évad csúcspontját már huszonhat éve a színházi fesztivál jelenti, amely ugyan több névváltoztatáson is átesett, de a lényeg nem változott: Kisvárdára invitálni a határon túli magyar nyelvű színjátszás idei legjobb előadásait. Célunk kettős: a szakmai közönség számára is újszerű, értékteremtő produkciók felvonultatása, emellett a szórakoztató műfajok kedvelőinek is szeretnénk nívós előadásokat kínálni.
Az idei fesztivál előadásainak egyik központi eleme az együttműködés. Különböző országok színházai és az alkotók: színművészek, rendezők munkálkodtak azon, hogy érdekes és különleges produkciók jöhessenek létre. Nagy öröm számunkra, hogy ezeket az előadásokat most itt Kisvárdán láthatjuk. Városunk ugyan nem Magyarország közepe, de a fesztivál kilenc napjára mindenképpen a magyar színházi élet középpontja lesz.
Bízom benne, hogy a jobbnál jobb darabok között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb előadást – akár többet is és kedvére válogathat majd a programok között.
Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást és tartalmas színházi élményeket kívánok mindenkinek!

dr. Seszták Miklós
országgyűlési képviselő
a KDNP országos alelnöke