ÉLŐHOMOK

Időpont: 
2023, június 30 - 18:00

A Novem Színházi Szervezet, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely koprodukciós előadása.

2023. június 30. péntek 18.00 óra (versenyelőadás)

ÉLŐHOMOK
képek Tolnai Ottó és Petrik Pál motívumai alapján

Játsszák:
Hajdú Tamás
Pálfi Ervin
Mezei Kinga
Szilágyi Nándor

Díszletterv: Mezei Kinga és Ondraschek Péter
Jelmezterv: Janovics Erika
Dramaturg: Oláh Tamás
Zene: Márkos Albert, Mezei Szilárd, valamint Claudio Monteverdi, Igor Sztravinszkij, Franz Schubert és George Enescu szerzeményei
Zenei munkatárs: Márkos Albert
Fényterv: Majoros Róbert
Fénymester: Bata Szabolcs
Hangmester: Németh László
Ügyelő: Kanyó Fruzsina
Műszaki munkatársak: Dévai Zoltán, Szilágyi Áron
Rendező: Mezei Kinga

Készült Petrik Pál halálának 25. évfordulója és a vajdasági magyar képzőművészet napja alkalmából.
Az előadás Tolnai Ottó, költő és Petrik Pál, festő alkotói univerzumainak motívumaiból kiindulva vizsgálja a kép és a szöveg, a színház és a képzőművészet viszonyát. Tolnai kedvelt műfaja a képzőművészeti esszé, s különösen szívesen értekezik vajdasági képzőművészek munkáiról, melyek a színházi alkotók számára is inspirálóak. Petrik olajjal kevert homokja és papírvilága a Tolnai által felvonultatott, mindennapiságukban is különleges tárgyakkal lép párbeszédbe, s ez a kölcsönhatás végtelen asszociációs láncokat indít el. Az alkotás folyamata színpadi tetté válik, a képzőművészet gesztusai ténylegesen teremtenek a színpadon, s eközben feltűnnek saját környezetünk, a vajdasági falvak és kisvárosok tipikus alakjai; csirkefogók és lumpenek, kocsmatöltelékek és iparosok, szerelmesek és szerelemkeresők, antihősök és szent bolondok. Ismerősen groteszk figurák, akiknek egymásba fonódó történetei egy gyermeki képzelettel szemlélődő öreg tekintetének tükrében szinte műalkotássá válnak.
Az előadás nonverbális.

Ideje és helye:
2023. június 30. péntek 18.00, Művelődési Központ (versenyelőadás)
Időtartam: 1 óra 25 perc egyben
(stúdióelőadás)
Belépőjegy: 3.000.- Ft.

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20., tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.; kisvarda.szinhaz@gmail.com
Jegyvásárlás: 2023. június 5-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.