Elvira Lindo-Gyarmati Kata: CSAK EGY SZÓVAL MONDD

Időpont: 
2018, június 26 - 21:00

Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

CSAK EGY SZÓVAL MONDD
Elvira Lindo azonos című regénye nyomán a színpadi adaptációt írta Gyarmati Kata

Játsszák:
Rosario: G. Erdélyi Hermina
Milagros: Körmöci Petronella
Palmira, Pszichiáter, Pap, Morsa: Ralbovszki Csaba

Dramaturg: Gyarmati Kata
Rendezőasszisztens, ügyelő, súgó: Kocsis Valéria
Az előadás látványvilága, zenei válogatás és rendezés: Edvin Liverić m.v.

A darab két, a harmincas évei elején járó, a társadalom perifériájára szorult nő arcképe, akik gyerekkoruk óta ismerik egymást, és bizonyos értelemben tanúi egymás életének. Találkozásaikat, az együtt töltött éveket, a velük történt leginkább tragikomikusnak mondható eseményeket, különös kapcsolatukat, vitáikat, összetartásukat, mindkettőjük illúziót és csalódásait ismerjük meg az előadáson keresztül.

Elvira Lindo főként a “kisemberek” történetét írja meg, de olyan bravúrosan teszi ezt, olyan váratlan fordulatokkal gazdagítva, hogy néha az az érzésünk támad, hogy egy sűrű erdőben szélsebesen szánkázunk lefelé a hegyoldalon, miközben folyton óvakodnunk kell a váratlan helyzetektől. Történetében előreláthatatlan és gyakran kíméletlen a szereplőivel szemben, és így nézőként gyakran szeretünk beléjük, miközben nem könnyű elviselnünk, hogy tanúivá válunk sorsuknak, pillanataiknak, érzelmeiknek. De ez rendkívül könnyedén történik, és varázs teljes egészében bekebelezi a nézőt, és nem is tudatosul bennünk a szemlélő helyzete.
Edvin Liverić rendezése kiemeli az előadást a megszokott játéktérből, a színpadról, és Szabadkán egy új helyszínre, egy kávézóba helyezi át, amely a színészektől is egy egészen újfajta játékstílust követel meg.

Az előadás ideje és helye: 2018. június 26. kedd 21 óra
Rákóczi Stúdió

Időtartam: 1 óra 30 perc.
Belépőjegy: elővételben 1.500.- Ft, az előadás napján 2.500.- Ft.
(versenyelőadás)