Ferdinand von Schirach: TERROR

Időpont: 
2019, június 25 - 17:00

Kassai Thália Színház

Ferdinand von Schirach: TERROR

Egy katonai pilóta lelő egy terroristák által eltérített utasszállító repülőgépet. Dönteni kellett hatvanezer néző a stadionban, vagy 164 utas a fedélzeten. Lars Koch döntött és megölt 164 embert. Mi lenne, ha nekünk kellene arról dönteni, hogy bűnös-e vagy sem.
Sorjáznak az érvek és ellenérvek, árnyalódik az alaphelyzet, bonyolódik a döntés háttere. A kérdés végül mégiscsak végtelenül egyszerű: gyilkos vagy nem gyilkos? Ahogy a főszereplő is a saját bőrén tapasztalta meg milyen is dönteni, hogy az állásfoglalásnak visszafordíthatatlan következményei vannak, úgy a nézők is megtapasztalhatják, milyen is felelősséget vállalni a véleményünkért.
Szavazási útmutató
A szünet után, a terembe lépéskor, minden néző kap egy kavicsot, amivel szavaznia kell. Segítőink majd körbeadnak néhány szavazóurnát, melyek két rekeszből állnak.
Az egyik rekeszen a FELMENTEM a másik rekeszen pedig az ELÍTÉLEM felirat látható. A szavazás ideje alatt maradjanak a teremben és gondolkodjanak.
Ha meghozták a döntésüket, dobják a kavicsot a megfelelő rekeszbe, majd adják tovább a szomszédjuknak. Végül a szavazóurnákat a segítők összeszedik és megkezdődhet a szavazatok összeszámlálása.
A szavazási eredményeket, nemcsak annak az előadásnak az eredményeit, melyen Ön is részt vett, de a világ bármely pontján játszott Terror előadás végszavazásainak alakulását, nyomon követheti a http://terror.theater/ honlapon.

Szereposztás:
Lars Koch, vádlott: Habodász István m. v.
Bírósági elnök: Nagy Kornélia
Nelson, államügyésznő: Vasvári Emese
Biegler, védő: Menszátor Héresz Attila m.v.
Franziska Meiser: Varga Szilvia
Christian Lauterbach: Bocsárszky Attila
Jegyzőkönyvvezető: Novák Éva m. v.
Fordította: Jónás Péter

Díszletterv: Gadus Erika m.v. Jelmeztervező: Gadus Erika m.v.
Zene: Lakatos Róbert Színpadi mozgás: Kántor Kata
Dramaturg: Forgács Miklós
Szakmai konzultáns: Mészáros Lajos, alkotmánybíró
Rendező: Czajlik József

Az előadás ideje és helye: 2019. június 25. kedd, 17 óra, Művészetek Háza (versenyelőadás)
Időtartam: 180 perc egy szünettel (100' + 70')
Belépőjegy: 2.000.- Ft
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!