Frank Wedekind: A TAVASZ ÉBREDÉSE

Időpont: 
2018, június 29 - 18:00

A Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és a kolozsvári BBTE, Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézete koprodukciója, az előadás létrehozásában közreműködtek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói.

Frank Wedekind:
A TAVASZ ÉBREDÉSE

Fordította: Bányai Geyza

RENDEZŐ: KERESZTES ATTILA

SZEREPOSZTÁS:
WENDLA: Duna Orsolya-Réka
BERGMANN-NÉ: Szabó Viktória Zsuzsanna
MENYUS: Gedő Zsolt
MARCI: Tőtős Ádám
ERNŐ: Jakab Tamás
MÁRTA: Nagy Xénia-Abigél
THEA: Román Eszter
RILOW JANCSI: Kiss Tamás
GÁBORNÉ: Sebestyén Andrea
ILZE: Tőtszegi Zsuzsanna
HOBORTH: Kiss-Ferenczi Sára, Kőmíves Boróka
TSCHIRA: Miklós-Deák Hunor
GÁBOR ÚR: Albert-N. Ákos
(egyetemi hallgatók, BBTE Színház és Televízió Kar, Magyar Színházi Intézet)

Jelmeztervező: Sikó Doró
Díszlettervező: Huszár Kató
(egyetemi hallgatók, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem)

Frank Wedekind 1891-ben írt – akkor botrányt kavaró – drámája ma már klasszikus, érvényes kérdéseket megfogalmazó darab. A tavasz ébredése nem csak gyermekek tragédiája. Családok tragédiája. A társadalom visszafordíthatatlan hibája.
Hogyan nevelje, mennyire kontrollálja a szülő a gyermekét? Mitől kell megóvnia és miről kell időben felvilágosítania, ha őszintén kérdez? Helyes-e az a fajta fegyelem, amit az iskola gyakorol? Kinek a bűne, ha pont a megkövesedett erkölcsi normák miatt nem látja a gyermek az élet értelmét? Ki vonható felelősségre, ha ezt az érzést tett is követi?
Wedekind szereplői főként kamaszok. Érezni, érteni és tapasztalni akaró fiatalok. Akiket nem hallgatnak meg. Akiket tényleg nem akarnak megérteni. Akik hiába kérnek segítséget. Akik egyedül maradnak az őszinteségükkel, nyíltságukkal, elfojtásaikkal, lázadó vágyaikkal és az éppen kibontakozó szexualitásukkal. Pedig így akarnak élni, túlélni és felnőni. A tragédia pedig az, hogy hiába.

Frank Wedekind drámájának gyergyószentmiklósi bemutatója a Figura Stúdió Színház és a BBTE, Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézete koprodukciója, az előadás létrehozásában közreműködtek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatói.

16 éven felüli nézőinknek ajánlott!

Az előadás ideje és helye: 2018. június 29. péntek 18 óra
Művészetek Háza
(stúdióelőadás)
Időtartam: 1 óra 10'
Belépőjegy: elővételben 1.500.- Ft, az előadás napján 2.500.- Ft.
(versenyelőadás)