Harold Pinter: ÁRULÁS

Időpont: 
2014, június 25 - 19:30

KOMÁROMI JÓKAI SZÍNHÁZ

Harold Pinter:
ÁRULÁS

Jerry:Mokos Attila
Robert: Petrik Szilárd m.v.
Emma: Bandor Éva (Jászai Mari-díjas)

Ügyelő: Nagy László
Súgó: Balaskó Edit
Hangtechnikus: Görözdi Szilárd, Zakor Sándor
Fénytechnikus: Rozsás Szilvia
Fodrász, sminkes: Tóth Simona
Kellékes: Szűcs Klaudia

Díszlettervező: Valló Péter m.v.
Jelmeztervező: Gadus Erika m.v.
A rendező asszisztense: Balaskó Edit

Rendező: VALLÓ PÉTER m.v. (Kossuth-díjas)

Három ember, öt élet. Mindenki elárul mindenkit, de leginkább önmagát. Belemenni egy ártatlannak tűnő apró, kis játékba, de mi lesz a vége? Nem is olyan könnyű kijönni belőle... S ha egyáltalán sikerül, mi marad?
Harold Pinter Árulás című drámája önéletrajzi ihletésű. A belőle készült nagysikerű film forgatókönyvéért 1983-ban a szerző-forgatókönyvírót Oscar-díjra jelölték.
A darab egy szerelmi háromszög hét éves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki.
Robert – a férj, Emma - a felesége és Jerry – a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak és törvénytelen kapcsolatukat évekig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? A darab olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek mindannyiunkat nap, mint nap foglalkoztatnak. Olyan élethelyzeteket mutat, melyekkel naponta szembesülünk, de az ábrázolás annyira finoman abszurd, hogy saját magunkon nevetni kényszerülünk.

Az előadás ideje: 2014. június 25. (szerda) 19.30 óra
Helye: Művészetek Háza színházterme (stúdióelőadás)(versenyelőadás)
Időtartam: 2 óra, egy szünettel
Belépőjegy: 1.500.- Ft

www.jokai.sk