Henrik Ibsen: NÓRA

Időpont: 
2021, június 22 - 21:00

Kolozsvári Állami Magyar Színház

2021. június 22. kedd 21 óra, Zsinagóga
(versenyelőadás)

Henrik Ibsen: NÓRA

Szereplők:
Torvald Helmer : Bodolai Balázs
Nóra: Pethő Anikó
Lindéné: Albert Csilla
Krogstad: Váta Lóránd
Dr. Rank: Viola Gábor
Anne-Marie: Kántor Melinda
Kiddo: Tőtszegi Zsuzsa

Szövegadaptáció: Kali Ágnes, Botond Nagy
Látványtervező: Rancz András
Tér: Carmencita Brojboiu , Rancz András
Jelmeztervező: Carmencita Brojboiu
Dramaturg: Kali Ágnes
Zene és hangterv: Kónya-Ütő Bence
Színpadi mozgás: Ötvös Kinga
Digitális grafika: Szederjesi Szidónia
Rendezőasszisztens: Veres Emőke
Fényterv: Groza Romeo
Ügyelő: Zongor Réka
Rendező : Botond Nagy

A kóma egy kiszolgáltatott állapot. Tehetetlenség. Egy helyben toporgás. A szabadság ellentéte. Az ember hajlamos arra, hogy bebörtönözze magát hazugságokba, elképzelt valóságokba, régi traumákba, ismétlődő bántalmazásokba. Hajlamos engedni a kóma-állapotnak és tehetetlenül reménykedni a csodákban. De meddig tarthatjuk fogva saját magunk? Meddig cicomázhatjuk hazugságokkal magáncelláinkat? És mi történik, ha felébredünk az eszméletvesztésből? Ha rájövünk, hogy a csoda, amit várunk, csak egy tátongó fekete lyuk, ami hologramokban oldódik fel és végleg magunkra hagy?
Nóra ráeszmél arra, hogy a babaház amiben raboskodik egyre szűkebb. Hogy a kicicomázott falak mögött ismétlődő, kataton rémálmok bújnak meg, amikkel meg kell küzdenie, ha emberré akar válni. Ha szabad akar lenni. Ez a szabadság lemondásokkal jár.
Az ébredés fájdalmas folyamat, örvényszerű hipnózis. Tarantella. Küzdelem, ahol a kegyetlenség cicomák nélkül talál ránk. Agamemnon feláldozza Iphigéniát, hogy megnyerje a háborút. Nóra pedig feláldozza a jelenét, hogy megnyerje saját háborúit. Manapság nők több évnyi börtönbüntetéseket töltenek le azért, mert kiállnak a jogaikért. Nóra letöltötte a sajátját, elhagyhatja a babaházát.

Ideje és helye: 2021. június 22. kedd 21 óra, Zsinagóga (versenyelőadás)
Időtartam: 1 óra 30 perc egyben
Belépőjegy: 2.000.- Ft
Csak 14 éven felülieknek ajánlott!
(stúdióelőadás)

Erős vizuális és hanghatások használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasoljuk!

Jegyvásárlás: 2021. május 17-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni a www.kisvarda.szinhaz.hu weboldal "Jegyrendelés" menüpontjában vagy az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy Magyarország Kormányának 194/2021. (IV.26.) rendelete alapján:
A színházjegy megváltásával látogatható előadáson nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettség vagy az életkor igazolásának céljából a kulturális intézmények dolgozói is elkérhetik a személyi és a védettségi igazolványt. Ha valaki nem tudja vagy akarja igazolni a védettségét vagy az életkorát, akkor az intézménynek kötelessége megtagadni a beléptetését.

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20.,
tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.;, kisvarda.szinhaz@gmail.com