Huszka Jenő - Szilágyi László: SISSI, A MAGYAR KIRÁLYNÉ

Időpont: 
2021, június 18 - 21:00

MONARCHIA OPERETT

2021. június 18. péntek 21 óra, Bagolyvár

Huszka Jenő – Szilágyi László:
SISSI, A MAGYAR KIRÁLYNÉ
operett két részben

Közreműködők:
Sissi (Erzsébet): DENK VIKTÓRIA
Gróf Andrássy Gyula: ÁRVAI DÁNIEL
Latkóczi Ida: HARASZTI ELVIRA
Neszmélyi Kálmán: KÁDÁR SZABOLCS JÁNOS
Waldeck grófnő: OSZVALD MARIKA
Stefi, a lánya: SZENDY SZILVI
Flórián: KERÉNYI MIKLÓS MÁTÉ
Axamethy gróf – tábornok: PELLER KÁROLY
Latkóczi Ádám: EGRI LÁSZLÓ

Közreműködik a Monarchia Operett zenekara és tánckara

Díszlettervező: RÁKAY TAMÁS
Jelmeztervező: KOLLÁR PÉTER ERIK
Zenei vezető: KÉMÉNCZY ANTAL
Koreográfus: SZKÁLI EDINA
Rendező: KERÉNYI MIKÓS GÁBOR – KERO®

Huszka Jenő operettje igazi, nemzeti érzelmeket erősítő, humorral és szerelemmel átitatott darab, amely gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól.

Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sissi Zsófia főhercegnővel való szembenállása és szabadság iránti vágya szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is magával hozta. Gróf Andrássy Gyula a magyarság számára próbál kiutat találni az elkeserítő, fegyveres forradalommal fenyegető helyzetből. A férfi heves rajongása és forró szerelme viszonzásra talál a császárnő részéről, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és egy meghitt csóknál jobban nem teljesülhet be szerelmük. Kapcsolatuk, valamint Sissi magyarok iránti szeretete ennek ellenére is elősegíti a Kiegyezés létrejöttét.
Az operettben megismerhetjük továbbá egy, a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is.

A darabban többek között elhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a "Szeptember végén", a "Szabadság, szerelem", és a megrendítő "Szegény magyar nép" című dal. Ezen kívül ebbe írta Huszka a közismert "Délibábos Hortobágyon"-t,, a "Rózsám, viruló kis rózsám"-at, de bekerült a műbe az "Én mától kezdve csak terólad" és a "Csík-csicsóban" című szám is egyéb dalok, palotások, és polkák mellé.

A Monarchia Operett (Kollár Péter Erik táncoskomikus – jelmeztervező vezetésével) több mint 10 éve alakult társulat, célja, a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése. Magas szinten énekelő, táncoló szólisták, egyedi koreográfiák, látványos jelmezek, érzékekre ható színpadkép komoly zenekari hangzás jellemzi professzionális előadásait. Itthoni fellépésein kívül számos nemzetközi turnén öregbítette az operett hírnevét, Amerikában, Izraelben, Németországban, Luxemburgban, Erdélyben, és Oroszországban.

Ideje és helye: 2021. június 18. péntek 21 óra, Bagolyvár
Belépőjegy: 3.000.- Ft

Jegyvásárlás: 2021. május 17-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni a www.kisvarda.szinhaz.hu weboldal "Jegyrendelés" menüpontjában vagy az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy Magyarország Kormányának 194/2021. (IV.26.) rendelete alapján:
A színházjegy megváltásával látogatható előadáson nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettség vagy az életkor igazolásának céljából a kulturális intézmények dolgozói is elkérhetik a személyi és a védettségi igazolványt. Ha valaki nem tudja vagy akarja igazolni a védettségét vagy az életkorát, akkor az intézménynek kötelessége megtagadni a beléptetését.

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20.,
tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.;, kisvarda.szinhaz@gmail.com