Koljada: MURLIN MURLO

Időpont: 
2014, június 25 - 17:00

Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház

Nyikolaj Koljada:
MURLIN MURLO

Fordította: Spiró György

SZEREPLŐK:

OLGA, „MURLIN MURLO”, 28 éves: Máthé Annamária
INNA, A NŐVÉRE, 35 ÉVES: Tamás Boglár
ALEKSZEJ, 26 ÉVES: Mihály Alpár Szilárd
MIHAIL, 35 ÉVES: Moşu Norbert-László
IRKA, MIHAIL FELESÉGE, 38 ÉVES: Boros Mária
X: Molnár Cs. Antal

Díszlettervező: Szűcs-Olcsváry Gellért
Jelmeztervező: Barabás Árpád
Videó: Molnár Cs. Attila

Rendező: BARABÁS ÁRPÁD

Egy omladozó lakásban, egy poros kisvárosban összezárt emberek nem tudják, mi a boldogság. A kombinátnál dolgozik mindenki, a kohó és a csirkefarm szagával keveredve a levegő egyre fullasztóbb – bár ezt már csak az érzékeli, aki nem született bele. Mostanság egyre azt hallani – maga Levitán is bemondta a rádióban –, hogy világvége közeledik.
Nyikolaj Koljada lemezteleníti, mélybe dobja szereplői lelkét, majd mintegy erőtlen feloldozásként felkínálja a választási lehetőséget: maradnak Sipilovszkban és elpusztulnak, vagy vonatjegyet váltanak egy új életre.

Az előadás rendezője, Barabás Árpád, 1978-ban született Gyergyószentmiklóson, több mint tíz évig volt a Figura Stúdió Színház társulatának tagja. Ez idő alatt számos előadásban játszott, ugyanakkor rendezőként is több alkalommal dolgozott a gyergyószentmiklósi színházban. Jelenleg a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színművésze.

Nyikolaj Koljada, kortárs orosz drámaíró, 1957-ben született Szibériában. 1986 óta több mint hetven drámát írt, melyek jelentős részét Oroszország mellett Amerikában és Európában is bemutattak számos helyen. Ő maga rendezőként is dolgozik, gyakran viszi színre saját darabjait. Jelenleg drámaírást tanít a jekatyerinburgi Színművészeti Főiskolán, emellett az Urál irodalmi-művészeti folyóirat főszerkesztője. Jekatyerinburgban él és dolgozik.

Az előadás ideje: 2013. június 25. (szerda) 17 óra
Helye: Rákóczi-stúdió
(versenyelőadás)
Időtartama: 2 óra, egy szünettel
Belépőjegy: 1.500.- Ft

www.figura.ro