Kollektív szerepépítés (Arlequin)

Időpont: 
2021, június 18 - 14:00

KOLLEKTÍV SZEREPÉPÍTÉS (ARLEQUIN)
Sardar Tagirovsky színész, rendező workshopja

A tréning 5 napos (2021. június 18 – 22.), a résztvevők száma legfeljebb 15 fő.

Mit jelent az, hogy karakter? Mi a kapcsolat egy szerep s a színész között? Hogyan vagyunk képesek felfedezni a hasonlóságot a karakterek között? Hogyan lehetünk képesek nagyobb rendszerből figyelni a szerepalkotás folyamatát? És hogy tehetjük ezt játékból?

Ezekre a kérdésekre keressük folyamatosan a válaszokat és próbáljuk megfejteni a lehetőségeket. A szerep nem csupán az írott szöveg, hanem egy lehetőség a felfedezésre. Mi nem csupán színészek vagyunk, hanem nézők is egyben. Önmagunk folyamatának a szemlélői és játszói egyaránt. Akár az életben. A kettő közötti híd útját akarom bejárni a jelentkezővel. Azt az utat, amit sokszor nem merünk felvállalni előadás közben, mert attól tartunk, hogy a néző elfelejti, hogy színészek vagyunk.

A kurzus folyamán a csoportos gyakorlatokon kívül a három klasszikus anyag szereplőivel foglalkozunk:
Aiszkhülosz-Szophoklész-Euripidész: Elektra, William Shakespeare: Hamlet és Anton Pavlovics Csehov: Sirály. Ráadásként William Shakespeare klasszikus vígjátékával dolgozunk: Szentivánéji álom.

Sardar Tagirovsky elsősorban színészek és rendezők, a kőszínházi, független színházi és művészeti oktatási intézmények alkotóinak jelentkezését várja, nemre és korra való tekintet nélkül, határon innen és túlról.

A jelentkezés határideje: 2021. június 5. (Visszajelzés június 10-ig.)
A jelentkezésnek tartalmaznia kell fényképes életrajzot és a pályaképet bemutató hivatkozásokat, dokumentumokat.
Jelentkezési cím: imre.o@hotmail.com
Információk: Imre Orsolya +36 30 914 0295