LOVE ME

Időpont: 
2023, június 23 - 21:00

Udvartér Teátrum, Kézdivásárhely

2023. június 23. péntek 21.00 óra (versenyelőadás)

LOVE ME

Győrfi Kata: Love Me Tinder
Garaczi László: Veszteg
Falusi Lilla: Metadolce
szövegek alapján

Szereplők:
Lány: Pascu Tamara
Fiú: Barti Lehel András

Rendező: Tóth Árpád
Zene: Ila Gábor
Film: Esti Norbert
Mozgás: Ruszuly Ervin

„Az ember magányos: bűnében éppúgy, mint erényében, érettségében. Hiába van ezer szállal beágyazva az univerzumba…”
Az ember alapvetően társas lény, mégis a legtöbbször magányos. Éhes a szeretetre, és sokszor éhezik. Hiába tagadnánk, az egyre inkább online térbe költözött mindennapi kommunikáció és a közösségi média csillogó világa mindannyiunk életét befolyásolja kisebb vagy nagyobb mértékben. Ha pedig a párkeresés kapcsán is online „randihelyeken” próbálgatjuk szárnyainkat és karmainkat, az online platformok biztosította kényelem hamar a visszájára fordul. Hiába érzi bárki, hogy bátrabb, azzá válik, akivé akar, hiába tűnik magabiztosabbnak, vagánynak és „viszik, mint a cukrot” egymás szemébe nézni már egy másik feladat.
Talán már mi magunk is elhisszük, hogy az online csinosítgatott énünk a valóság, viszont a mindennapjainkkal nem tudunk mit kezdeni. Mikor az online-épített imázs köddé válik, kiderül, hogy a szépen felépített maszk mögött nincs semmi.
Minden erőnkkel megpróbáljuk eltitkolni, hogy az egész csupán (ön)áltatás, mégis minden egyre üresebbé válik. Végeredményben mindenki magányos. S talán leginkább az, aki egy képernyő mögött ülve két hesteg, két filter s két emoji közt azt hiszi, hogy övé a világ. Mindennél jobban vágyunk az igazi, offline kapcsolódásra, de mégis, a magánynak eddig sosem ismert mélységeit tapasztaljuk nap, mint nap. Ördögi kör, amit talán egy kis humorral tudatosíthatunk, és bár nem tudunk teljesen kiszakadni ebből a világból, lehet mégis sikerül arra koncentrálni, ami igazán fontos.
#MeTime, #JólÉrzemMagam, #PositiveVibes, #CarpeDiem… hátha sikerül ezt a való világban megélni a hashtag-univerzum helyett, vagy legalábbis rálátni arra, hogy mennyire visszás is a cselekedeteink és vágyaink ellentmondása.

Ideje és helye:
2023. június 23. péntek, 21.00 óra, Zsinagóga (4600 Kisvárda, Csillag utca 5.)
(versenyelőadás)
Időtartam: 1 óra 20 perc, szünet nélkül
(stúdióelőadás)
Belépőjegy: 3.000.- Ft
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott!

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20., tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.; kisvarda.szinhaz@gmail.com
Jegyvásárlás: 2023. június 5-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.