Madách Imre: AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

Időpont: 
2024, június 21 - 18:00

Kassai Thália Színház

Madách Imre
AZ EMBER TRAGÉDIÁJA
Drámai költemény

Madách Imre emberiségkölteményének műsorra tűzése mindig egy generáció, az alkotók véleménynyilvánítása a saját korukról, a korszellemről, az őket érintő legfontosabb problémákról. Felmerülnek az emberi lét nagy kérdései: a létezés célja és értelme, hogy a történelem egy helyben toporgás-e vagy szükségszerű fejlődés, a szabad akarat vagy az eleve elrendeltetettség kérdése, a boldogság mibenléte, a tömeg és az egyén viszonya, a vezér szerepe és felelőssége egy közösség életében, a társadalmi berendezkedések közötti különbségek vagy hasonlóságok.
A 21. században talán még fokozottabban léteznek egymás mellett a különböző világról alkotott elképzelések, és ezért még érdekesebb, hogy egy kollektíva milyen megközelítésben látja Madách Imre szédítően izgalmas, vibrálóan bonyolult, és a válaszainál talán csak a kérdésfölvetéseiben elgondolkodtatóbb művét. Mindannyian Ádámok és Évák vagyunk. Együtt utazunk a történelemben, együtt vágyakozunk a nagy ideákra és az elsöprő erejű érzelmekre. A nő és a férfi időkön, tereken és filozófiai rendszereken átívelő roadmovie-ja és egotripje, igazán jó alkalom olyan alapkérdések fölülvizsgálatára, mint az emberi méltóság, a demokrácia mibenléte, a háború borzalma, a férfi és a nő helyzete, a létezés banalitása és metafizikája.

Szereplők:
Bencsík Stefánia m.v.
Dégner Lilla
Lax Judit
Nagy Kornélia
Rab Henrietta
Varga Lívia
Balla Barnabás m.v.
Bocsárszky Attila
Illés Oszkár
Madarász Máté
Molnár Gusztáv m.v.
Ollé Erik

Prózai fordítás: Nádasdy Ádám
Az eredeti drámát átdolgozta: Rédli Károly és Forgács Miklós
Dramaturg: Forgács Miklós
Zenei válogatás: Rédli Károly
Koreográfus: Gergye Krisztián
Koreográfus-asszisztens: Kántor Kata
Díszlet- és jelmeztervező: Gadus Erika
Rendezőasszisztens: Kántor Kata, Széles Aranka
Rendezte: Rédli Károly

(versenyelőadás)

Ideje és helye: 2024. június 21. péntek 18.00 óra,
Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ
Időtartam: 2 óra 25 perc szünettel
Belépőjegy: 3.000.- Ft

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20.,tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.;kisvarda.szinhaz@gmail.com
Jegyvásárlás: 2024. május 14-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.