Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiválja - díjak

Időpont: 
2010, június 26 - 20:00

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium több évtizedes kiemelkedő művészi munkájáért Életmű-díjat adományoz a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulat tagjának, Halasi Erzsébet színművésznőnek.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium több évtizedes kiemelkedő színházvezetői munkájáért életpálya-díjat adományoz a Kassai Thália Színház igazgatójának, Kolár Péternek.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium díját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház kapja A MIZANTRÓP című előadásáért.

A Szülőföld Alap díját a zsűri döntése alapján megosztva

A Marosvásárhelyi Yorick Stúdió 20/20 című előadása
és a Csíkszeredai Csíki Játékszín LILIOM című előadása kapja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díját a zsűri döntése alapján
A Három nővér című előadásáért a SZATMÁRNÉMETI ÉSZAKI SZÍNHÁZ HARAG GYÖRGY TÁRSULATA kapja.

Kisvárda város díját a zsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának A DÖG című előadása kapja.

A Nemzeti Kulturális Alap meghívásos pályázatán való részvételt a zsűri döntése alapján a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház társulata nyerte el az AHOGY TETSZIK című előadásuk alapján.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Különdíját a zsűri döntése alapján
az Újvidéki Színház kapja Az ember tragédiája előadásáért.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által a legjobb szórakoztató előadásért felajánlott díjat a zsűri döntése alapján az Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház ÁJLÁVJU előadása kapja.

A Duna Televízió különdíját – portréfilm a Duna TV Kézjegy című sorozatában – a zsűri döntése alapján a 20 éves jubileumát ünneplő Újvidéki Tanyaszínház teljesítményének elismeréséül a társulat igazgatója, Magyar Attila kapja.

Kisvárda város közönségdíját a Kassai Thália Színház VALAHOL EURÓPÁBAN című előadása nyerte el.

A legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati díjat a zsűri döntése alapján megosztva a Csíkszeredai Csíki Játékszín Liliom című előadásában nyújtott alakításáért VERESS ALBERT és BENEDEK ÁGNES kapja.

Dr. Oláh Albert Kisvárda város Polgármesterének díját a Dunaszerdahelyi Epopteia Társulás Műhely -A nagyidai cigányok című előadásáért GÁL TAMÁS kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi főszereplő díját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A mizantróp előadásában - Alceste megformálásáért PÁLFFY TIBOR kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb női főszereplő díját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A mizantróp előadásában - Céliméne megformálásáért KICSID GIZELLA kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi mellékszereplő díját a zsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának A dög című előadásában Pisti szerepéért LÁSZLÓ CSABA kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb női mellékszereplő díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Népszínház Safe House című előadásban nyújtott Mami alakításáért VICEI NATÁLIA kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza egyéni díját a zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház Az ember tragédiája című előadásban Lucifer megformálásáért ELOR EMINA kapja.