A Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválja díjazottjai

Bánk bán
Időpont: 
2012, június 30 - 20:30

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több évtizedes kiemelkedő művészeti és pedagógiai munkájáért Életmű-díjat adományoz a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem professzorának, Dr. KOVÁCS LEVENTÉ-nek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma több évtizedes kiemelkedő művészi munkájáért Életmű-díjat adományoz a kassai Thália Színház művészének, PÓLOS ÁRPÁD-nak .

A Budapest Főpolgármesteri Hivatal által felajánlott díjat, amely egy budapesti vendégszereplés és egyúttal televíziós felvétel megvalósításának költségeit tartalmazza - a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Katona József: BÁNK BÁN című előadása nyerte el.

Kisvárda város díját a szakmai szűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata A MAKRANCOS HÖLGY, AVAGY A HÁRPIA MEGZABOLÁZÁSA című előadása rendezéséért SORIN MILITARU kapja.

Kisvárda város közönségdíját a közönségzsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának BÁNYAVIRÁG című előadása kapja.

Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere által felajánlott díjat a szakmai zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház BÁNK BÁN című előadásában nyújtott alakításáért PÁLFFY TIBOR kapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat a szakmai zsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata A MAKRANCOS HÖLGY, AVAGY A HÁRPIA MEGZABOLÁZÁSA című előadásában nyújtott alakításáért és Marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata BÁNYAVIRÁG című előadásának rendezéséért SEBESTYÉN ABA kapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat a szakmai zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház FANNY ÉS ALEXANDER című előadásában végzett dramaturgiai munkájáért GYARMATI KATA kapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat a szakmai zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház BÁNK BÁN című előadásában nyújtott alakításáért MÁTRAY LÁSZLÓ kapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat a szakmai zsűri döntése alapján a Nagyváradi Szigligeti Színház LILIOMFI című előadásában nyújtott alakításáért DIMÉNY LEVENTE kapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat a szakmai zsűri döntése alapján a Kassai Thália Színház PHILADELFIA, NINCS MÁS ÚT! előadásában nyújtott alakításáért DUDÁS PÉTER kapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott különdíjat a szakmai zsűri döntése alapján a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának BOLDOGTALANOK című előadásában nyújtott alakításáért GALLÓ ERNŐ kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott egyéni díjat a szakmai zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi M Stúdió MINT A FAGYÖNGY című előadás létrehozásában a szöveg, a mozgás, a díszlet, a látvány és a hangzásvilág szerves egységét megteremtő rendezői munkájáért GEMZA PÉTER kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott egyéni díjat a szakmai zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház FANNY ÉS ALEXANDER című előadásában nyújtott alakításáért, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínház JÓCCAKÁT, MAMA! című előadás rendezéséért LÁSZLÓ SÁNDOR kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott egyéni díjat a szakmai zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház FANNY ÉS ALEXANDER című előadásában, valamint a Zentai Magyar Kamaraszínház JÓCCAKÁT MAMA! című előadásában nyújtott alakításaiért SZILÁGYI ÁGOTA kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által alapított, a legígéretesebb fiatal színész felajánlott Teplánszky Kati-díjat a szakmai zsűri döntése alapján a Kárpátaljai Megyei Drámai Színház által bemutatott az ÜVEGCIPŐ című előadásban nyújtott alakításáért TARPAI VIKTÓRIA kapja.

A közönség zsűri által felajánlott egyéni díjat a kassai Thália Színház Philadelphia, nincs más út! című előadásban nyújtott alakításáért NÁDASDI PÉTER színművész kapja.