Magyar Színházak XXVI. Kisvárdai Fesztiválja

Időpont: 
2014, június 20 - 19:00

A fesztiválon bemutatandó előadásokat Stuber Andrea fogja válogatni, az erdélyi színházak esetében Köllő Katalin lesz segítségére. Azokból az előadásokból szeretnének válogatni, amelyeket a színházak 2013. márciusa után 2014. február végéig mutatnak be. A hivatalos programot 2014. március 15.-e után hirdetjük meg.

A versenyprogram válogatásának fókuszában a következő témák állnak majd: miként működnek ma együtt a színházművészet területén a határon inneni és a határon túli alkotók. Előtérbe kerül majd minden olyan közös munka – a magyarországi színházakat is beleértve –, amelyben az itteniek és az ottaniak együtt hoznak létre színházi értéket. Hogyan hatnak egymásra? Milyen pluszt ad hozzá a színházi alkotáshoz a másik országból érkező magyar művész? Mitől és hogyan más? Milyen különleges értéket teremtenek a közös produkciók, illetve az együttműködések, a vendégrendezések?

Az együttműködés, együtt alkotás jegyében nem csak határon túli, hanem magyarországi színházak előadásai is meghívást kapnak majd a fesztiválra.