Móricz Zsigmond: NEM ÉLHETEK MUZSIKASZÓ NÉLKÜL

Időpont: 
2016, június 22 - 21:00

Móricz Zsigmond:NEM ÉLHETEK MUZSIKASZÓ NÉLKÜL

Szereplők:
Balázs, nyíri birtokos: Ferenci Attila
Pólika, a felesége: Tarpai Viktória
Zsani néni:Vass Magdolna
Pepi néni: Orosz Melinda
Mina néni: Kacsur Andrea
Lajos bácsi: Kacsur András
Biri: Domáreckájá Júlia
Veronika/Kisvicákné: Gál Natália
Viktor, pesti jogász: Szabó Imre
Borcsa, szakácsné: Orosz Ibolya
Peták/Mircse:Sőtér István
Zsuzsi, szolgáló: Mónus Dóra

Három napja tart a dínom-dánom Balázsnak, a vidéki kisbirtokosnak a kúriáján. Mikor a vendégek már hazamentek, Balázs folytatni akarja a mulatozást, Pólikának, a feleségének elege van az ura folytonos mulatozásából, ezért elhatározza, hogy a nagynénjéhez költözik. A férj persze minden áron megpróbálja visszahódítani a feleségét. Szövetségesre is talál Lajos bácsi, a három nagynéni testvérének személyében. Az ő noszogatására végül levelet küld a férjének, amiben arra kéri, szöktesse meg és vigye haza. És, mint a mesében, természetesen minden jóra fordul.
Móricz Zsigmond műve igazi prózai és színpadi örökzöld. Letűnt világot idéz a duhajkodó, ifjú földesúr és feleségének története, de van benne valami múlhatatlanul eleven, aminek ma is lehetetlen ellenállni. Egy klasszikus színházi előadás létrehozása a cél. Megismertetni a mai fiatalokat a klasszikus magyar irodalommal és persze az idősebb generációt sem elfelejtve, egy szórakoztató előadást létrehozni. Mindemellett a szűkebb vidékünk jelentős alkotóinak megismertetése a közönséggel.
Móricz Tiszacsécsén született, az előadás zenéjét pedig a kárpátaljai Pál István Szalonna szolgáltatja. Az előadásban végig autentikus magyar népzene hallható, amelyen keresztül remélhetőleg kedvet kapnak arra a mai online világban élő fiatalok, hogy kicsit visszakanyarodjanak a gyökereikhez, erre szolgál a népzene mellett a néptánc is. A koreográfiák szintén autentikus néptáncra épülnek. És remélhetőleg arra is kedvet kapnak, hogy leemeljenek egy könyvet a polcról. Az előadás hangulatát nagyban fokozza Pál István Szalonna Útravaló című albumának zenei anyaga.

Az előadás ideje: 2016. június 22. (szerda) 21 óra
Helye: Várszínpad
Időtartam: 2 óra
Belépőjegy: 2.000.- Ft