Pál Ferenc atya előadása: A LELKI ERŐ FEJLESZTÉSE, AZ ÖSSZETARTOZÁS ERŐSÍTÉSE

Időpont: 
2015, január 22 - 17:30

2015. január 22.(csüt.) 17.30 óra
Művészetek Háza, Kisvárda

A LELKI ERŐ FEJLESZTÉSE,
AZ ÖSSZETARTOZÁS ERŐSÍTÉSE

Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiéniés tanácsadó ismeretterjesztő előadása.

1966. június 29-én született Budapesten. Fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál. Volt válogatott kerettag, 1987-ben pedig felnőtt magyar magasugró bajnok lett. 1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézet munkatársa.

Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia teológia mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat. A közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadásai mindenkinek szólhassanak: bárki bejöhet, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága.

A fiatalok számára érzékeny témaválasztás és a sajátos előadásmód következtében a kezdetben többnyire csak katolikus fiatalokat vonzó előadások rövid idő alatt igen népszerűek lettek. A hallgatóság mára életkori és vallási tekintetben is heterogénabbá vált.

Az előadáson való részvétel DÍJTALAN. Belépőkártyát a Művészetek Háza jegypénztárában lehet igényelni az alábbi telefonszámon.

A programot a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Információ és jegyigénylés:
Kisvárdai Kulturális Egyesület / 4600 Kisvárda, Flórián tér 20; tel.: 45/405-239. www.kisvardaike.hu