Shakespeare: HAMLET

Időpont: 
2021, június 25 - 21:00

A Komáromi Jókai Színház, a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Művészeti Főiskola, valamint a Symbol Polgári Társulás koprodukciója.

William Shakespeare: HAMLET
dráma

Játsszák:
Szebellai Dániel e.h.,
Katona Eszter e. h.,
Hégli Bence e.h.,
Hostomský Fanni e.h.,
Melecsky Kristóf e. h.

Jelmeztervező: Lea Šáriová m.v.
Díszlettervező: Michal Lošonsky m.v.
Koreográfus: Gyepes Bianka m.v.
Zeneszerző: Kalocsányi Gábor m.v.
Korrepetitor: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna
Vívás: Végh Dávid m. v.
Dramaturg: Varga Emese
A rendező munkatársa: Miklós László
A rendező asszisztense: Balázsy László
Rendező: Matusek Attila

A drámairodalom egyik legtitokzatosabb, legmegfejthetetlenebb műve a Hamlet. Közel 420 éve íródott, aktualitása, jelenidejűsége azonban megkérdőjelezhetetlen.
A Komáromi Jókai Színház műhelyében Matusek Attila, fiatal színész-rendező vezetésével a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskola magyar növendékei veselkednek neki a drámairodalom egyik legfontosabb művének.
„A Hamletet nem lehet eljátszani, mert csaknem hat óra hosszat tartana. Csak egyet lehet eljátszani a ma lehetséges Hamletek közül, melyek ebben a remekbe szabott darabban rejlenek. Ez a Hamlet mindenképpen szegényebb lesz a shakespeare-inél, de ugyanakkor gazdagabb lehet korunk tapasztalataival. A Hamletben sok-sok nemzedék fedezte fel a saját vonásait. S talán éppen ezért zseniális mű, mert megnézheti magát az ember, akár egy tükörben.” – írja Jan Kott.
A komáromi előadás mellőzi azokat a teátrális gesztusokat, amik alapján ismerni véljük Shakespeare örökérvényű történetét, helyette a fiatal értelmiségi dilemmáit, belső vívódását, gyötrődését, az élethez-halálhoz való különös kapcsolatát állítja központba.

Ideje és helye: 2021. június 25. péntek 21 óra, Zsinagóga
Időtartam: 2 óra 25 perc (20 perces szünettel)
Belépőjegy: 2.000.- Ft
(stúdióelőadás)

Jegyvásárlás: 2021. május 17-től a Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ jegypénztárában (4600 Kisvárda, Flórián tér 20.)
Interneten rendelni a www.kisvarda.szinhaz.hu weboldal "Jegyrendelés" menüpontjában vagy az info.kvmh@gmail.com e-mail címen lehet.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy Magyarország Kormányának 194/2021. (IV.26.) rendelete alapján:
A színházjegy megváltásával látogatható előadáson nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettség vagy az életkor igazolásának céljából a kulturális intézmények dolgozói is elkérhetik a személyi és a védettségi igazolványt. Ha valaki nem tudja vagy akarja igazolni a védettségét vagy az életkorát, akkor az intézménynek kötelessége megtagadni a beléptetését.

Info: Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ, 4600 Kisvárda, Flórián tér 20.,
tel: +36 45 500 265; +36 20 922 0595; +36 20 464 7454.;, kisvarda.szinhaz@gmail.com