Székely Csaba: A HOMOKSZÖRNY

Időpont: 
2016, június 24 - 19:00

Székely Csaba:
A HOMOKSZÖRNY
ősbemutató

Játsszák:
Bartha Boróka
Bartha László-Zsolt
Boros Mária
Dávid Péter
Faragó Zénó
D. Gulácsi Zsuzsanna
Kolozsi Borsos Gábor
Máthé Annamária
Moșu Norbert-László
Tamás Boglár
Vajda Gyöngyvér
Fodor Györgyi

Díszlet-, jelmeztervező: Kupás Anna
Light design: Erőss László
Zenei szerkesztő: Nagy Botond
Fotó: Rancz András

A rendező munkatársa: Tamás István
RENDEZŐ: NAGY BOTOND

A darab öt nő és öt férfi története. Elégedetlenek, csalódottak, férfigyűlölők és nőfalók. Érzelmileg kihűlt emberek. Önzés, birtoklásvágy, érzelmi függés jellemzi őket és párkapcsolataikat. Pedig az egésznek a szerelemről kellene szólnia. Öt nő és öt férfi története olyan helyzetekben, ahol a kommunikáció valamiért félresiklik és szenvedést okoz. Ki tudja, miért? Talán mi tudjuk. Talán picit meg is értjük őket, mert bármilyen abszurd a helyzetük, valamiért mégis ismerős. Öt nő és öt férfi, akik nem a boldogságot választják. Ne gondoljuk, hogy jobbak vagyunk náluk. – írja Székely Csaba a Figura felkérésére írt legújabb drámaszövegéről.
Az előadás rendezője, Nagy Botond a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett Bocsárdi László rendezőosztályában. Generációjának egyik fenegyereke a 180° Theater Lab megalapítója; az elmúlt években olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Radu Afrim, Bordás Attila vagy Carmen Coţofană. Rendezői stílusának egyik legfőbb ismérve az erős képi világ és az érzelmek közti disszonancia, mely a Homokszörny című produkciónak is jellemzője.
Nagy Botond szerint az előadás egyszerű élethelyzetek folyamatosan keletkező és pusztuló alakzata, egy olyan élet banalitásáé, amiben a kommunikáció csak egy baleset, és a türelem egy véletlen. Az előadás sebezhetetlen képzeletű emberek sebezhető valóságáról szól, akik a boldogság felé vezető úton haladva megfeledkeznek örömről, szerelemről, szeretetről és lassan önmagukról is. Haladnak egyfele pedig másfele kellene. Talán befele.

Az előadás ideje: 2016. június 24. (péntek) 19 óra
Helye: Rákóczi Stúdió
Időtartam: 3 óra
Belépőjegy: 1.500.- Ft