Vannak vidékek - Bogdán Zsolt és a Kaláka Kányádi estje

Időpont: 
2024, május 14 - 19:00

VANNAK VIDÉKEK
Bogdán Zsolt és a Kaláka Együttes Kányádi estje

A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal, a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

Az előadás elkötelezettsége és fogadtatása arra késztette az előadókat és az előadás szervezőit, hogy a produkciót a jubileumi évad után is műsoron tartsák, és elvigyék mindenhová az arra fogékony közösségekhez – közönséghez. A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A műsort előadják: Bogdán Zsolt színművész és a Kaláka tagjai: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs.
Az est szerkesztő – rendezője: Kőváry Katalin.

Ideje és helye: 2024. május 14. kedd 19 óra, Kisvárdai Várszínház és Művelődési Központ.
A részvétel díjtalan, de regisztrációs jegy szükséges, melyet a KVMK jegypénztárában személyesen lehet kérni H-Cs 8.00-tól 16.00 óráig, P 8.00-tól 13.00 óráig.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!