Várszínházi Esték 2011

Időpont: 
2011, július 8 - 20:30

Az idei évben is színvonalas előadásokkal várunk minden kedves érdeklődőt!
A következő előadások tekinthetőek meg a 2011. évi nyári évadunkban:

2011. június 21. (kedd) 24.00 óra, Művészetek Háza, Kamaraterem
Guppi
Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színház, az Akadémiai Műhely előadása

Ismertető:
A Guppi története egy átlagos lakótelep átlagos szoba-konyhás lakásában zajlik, szereplői az átlagos munkásréteg képviselői: egy vidéki környezetből városba került, tanulatlan lány és férje, a jobb napokat megélt, főiskoláról egykor kirúgott gyári részlegvezető, illetve egy lopáson ért villanyszerelő. Ám ezek az átlagos emberek és átlagos viszonyaik érzékeny, bonyolult fordulatokban gazdag történetbe keverednek. Végképp lezártnak hitt viszonyok váratlanul új értelmet kapnak, rejtett és rejtelmes érzelmek születnek újjá…

2011. július 8. (péntek) 20.30 óra, Várszínpad
Én és a kisöcsém
Körúti Színház előadása

Ismertető:
A BNV-n is jelen van a Kelemen-féle tápszergyár, ahol a beosztott hölgyek nyilvánosan kóstolgatják a csokomaltint és a bakfiscsemegét. A tulajdonos nagyon várja ifjú dán üzlettársát, akivel többszörös fúzióra készülnek. Egyfelől gyáraik egyesülnek, másfelől Andersen talán feleségül kéri Katót, Kelemen egyszem lányát. Azonban az álmatag Kató véletlenül korábban találkozik a dán titánnal, s azonmód össze is vesznek, mert Andersen fitymálóan nyilatkozik a női nemről, és ezzel felpiszkálja Katóban a szunnyadó női ösztönöket. Kölcsönveszi barátnője, Vadász Frici nevét, és mint érettségiző fiatalember, útitársul szegődik a sértődött dánhoz, együtt utaznak Velencébe.
Velencében aztán tovább bonyolódnak a szálak, hiszen a lagúnák között feltűnik a saját neve híján Kelemen Katónak kiadott Vadász Frici, valamint Sas és Vas, a két kétbalkezes magánkopó, valamint Zolestyák, e két utóbbi dúsgazdag komornyikja is. Végül a i-re maga Kelemen tápszergyáros teszi fel a pontot, az egész díszes társaságot hazapenderítve Budapestre. A gordiuszi csomót végül a szerelem vágja ketté.

2011. július 23. (szombat) 20.30 óra, Várszínpad
Balfácánt vacsorára - vígjáték
Turay Ida színház előadása

Ismertető:
Pierre Brochnat és barátai szerda esténként együtt vacsoráznak, és aki a legidiótább vendéget viszi magával, az a vacsora után jutalomban részesül. Brochant egy nap valóságos kincsre bukkan, Francois Pignon-ra, a tökéletes balfácánra, aki szerencsét hozhat neki. De Pignon vendéglátója nyakán marad, az őrületbe kergetve ezzel őt és környezetét. A végén már nem is lehet tudni, ki is az igazi balfácán?
Szereposztás:
Pierre-Quintus Konrád
Christine-Germán Lívia
Archambaud-Benkő Péter, Jászai Mari-díjas
Francois-Mikó István, Jászai Mari-díjas
Leblanc-Bozsó József
Marléne-Szabó Anikó
Cheval-Nagy Gábor

Jelmez: Kovács Yvette Alida
Díszlet: Krasztovics Sándor
Rendezőasszisztens: Szabó Anikó
Rendező: Mikó István, Jászai Mari-díjas

2011. augusztus 5. (péntek) 20.30 óra, Várszínpad
Szerelmes nagykövet - bohózat 2 részben
Budapesti Bulvárszínház előadása

Ismertető:
Harry Douglas az USA londoni nagykövete, a főváros környékén, remek és kényelmes villában éldegél. Egy nyugodtnak ígérkező hétvégén megkísérli eltávolítani családját azzal az ürüggyel, hogy "tárgyalásra is alkalmas golfpartira kell utaznia Skóciába." Perkins nevű komornyikját minden esetre beavatja: "... elképzelhető, hogy a tervekben változások állnak be. nos, ha változás állna be és... ha megjelenne itt VALAKI... számíthatok-e diszkréciójára?" A változások bekövetkeznek, de nem csak a szerelmes nagykövet, hanem kiterjedt családja és azok partnerei is úgy tudják, hogy üres lesz a ház... és, hogy ki-kivel és mikor érkezik.... ugyanazon célból, ezt az előadáson tapasztalhatjuk meg.
Szereposztás:
Harry Douglas, az USA angliai nagykövete-STRAUB DEZSŐ
Marian, a nagykövet barátnője-GREGOR BERNADETT
Faye, a nagykövet titkárnője-NYERTES ZSUZSA
Debbie, a nagykövet lánya-SZABÓ ERIKA
Lois Douglas, a nagykövet hitvese-SÁFÁR ANIKÓ
Perkins, komornyik-BÖRÖNDI TAMÁS
Joe, Debbie udvarlója-STRAUB PÉTER
South kapitány-BELEZNAY ENDRE / FOGARASSY ANDRÁS

Jelmez ROMÁNYI NÓRA
Díszlet LANGMÁR ANDRÁS
A rendező munkatársa DOBOS ERIKA
Rendező STRAUB DEZSŐ

2011. augusztus 27. (szombat) 19.00 óra, Művészetek Háza
A krónikás - rockmusical
A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza saját pródukciója

Ismertető:
A mű Stefan Heym, Dávid király krónikája nyomán íródott. A történet Kr. e. 970 körül, Salamon király idejében játszódik. Dávid király fia a bölcs Salamon felkéri a kor egyik elismert íróját Ethant, hogy írja meg apja hiteles krónikáját. Ethan nyomozása során feltárja az igazságot és a sötét valóságot: de Dávid király nem is volt annyira szent és dicső, mint ahogy azt Salamon és udvara feltüntetni szeretné. Természetesen Ethan az igazságot szeretné megírni, de a bölcs Salamon ezt nem engedheti. A darab végére a Krónikást teljesen megtörik, elveszik mindenét és elhallgattatják. Legnagyobb büntetése, hogy műveit Salamon király szerzeményeiként vésik kőbe az utókornak.

Jegyvásárlási akció: 2 db-ot fizet 3 db-ot kap!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!