Várszínházi Esték 2012 - MESEAUTÓ

Meseautó
Időpont: 
2012, július 14 - 20:30

Dr. Vitéz Miklós-Vadnai László:
MESEAUTÓ
zenés vígjáték

Szűcs János, vezérigazgató: FILA BALÁZS
Halmos Aladár: TAHI-TÓTH LÁSZLÓ
Kerekes Anna, Szűcs titkárnője: VÁNDOR ÉVA
Kovács Vera, banki alkalmazott: KOVALIK ÁGI
Márkus Sára, banki alkalmazott: GYEBNÁR CSEKKA
Péterffy Balázs, autószalon-tulajdonos: PECSENYICZKY BALÁZS
Pista, sofőr: KIRÁLY ADRIÁN
Dr. Sas, magándetektív: LIPTÁK PÉTER
Dr. Vas, magándetektív: OROSZI TAMÁS
Pincér: ANGYAL ANITA
Recepciós: PLACSKÓ EMESE

Dr. Vitéz Miklós és Vadnai László forgatókönyvéből írta:
GALAMBOS ZOLTÁN
Dramaturg: Selmeczi Tibor és Csík Csaba
Koreográfus: L. Nyurga Ferenc
Díszlet: Ábrahám Péter
Jelmez: PLATHÓ
Zene: Turcsán András
RENDEZŐ: GALAMBOS ZOLTÁN

Úgy tapasztaltuk, hogy nagy az igény a mindenkiben kellemes emlékeket ébresztő zenés és imádnivaló darabokra. Így esett hát választásunk az egyik legnagyobb magyar filmsikerre, a MESEAUTÓ-ra.
Az üzleti életben sikeres, de a magánéletben boldogtalan bankvezér beleszeret az egyik alkalmazottjába. Titokban autót ajándékoz neki, és még sofőrnek is elszegődik mellé, csak hogy kiderítse, a lány önmagáért szereti-e. Természetesen jelen van a főnökébe szerelmes titkárnő és a mindent megbonyolító Halmos úr, akitől meghallgathatjuk a film legismertebb mondatait: „Belenyomja a párnába, nem kefélni: egy a párna, egy a részvény, egy lehellet, egy a részvény”. Vagy: „Ez nem a mi Szűcsünk, ez egy egészen más Szűcs. Mit sütsz kis szűcs, sós húst sütsz, kis szűcs?”
A filmbelinél sokkal komolyabb szerepet kap Vera barátnője, Sárika és Szűcs barátja, Péterffy. Hogy a darab pergőbb és izgalmasabb legyen, feltűnik néhány új szereplő is: a vezérigazgatót ideiglenesen helyettesítő Pista sofőr, a két zseniális magándetektív és a két szenzációs recepciós. Ők gondoskodnak arról, hogy aztán Lillafüreden a fináléban minden a helyére kerüljön.
Az előadást 16 eredeti hangulatú, a darabhoz komponált slágerrel tettük teljessé, így egy hamisítatlan békebeli, de mai tempójú zenés vígjátékot láthatnak a kedves nézők.