XVI. Szabadtéri Bográcsos Főzőverseny - Várjuk a jelentkezőket!

Időpont: 
2013, augusztus 20 - 09:00

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza - ezúttal a Kisvárdai Kulturális Egyesülettel karöltve - az elmúlt esztendők hagyományainak megfelelően újra megrendezi a Kisvárdai Krumpli Fesztivált, melyre az idén már 6. alkalommal kerül sor.
A krumplifesztivál jegyében bográcsos főzőversenyt hirdetünk, melynek helyszíne a Művészetek Háza és a Várday István Könyvtár közötti park lesz.

A XVI. SZABADTÉRI „BOGRÁCSOS” FŐZŐVERSENY jelentkezési feltételei:

Várjuk minden olyan főzni-sütni szerető személy, baráti társaság civil szervezet, munkahelyi kollektíva jelentkezését, aki örömmel venne részt az idei krumpli fesztiválon.
Célunk az együttlét örömének biztosítása, a magyar konyha hírnevének öregbítése, a hagyományosan kiváló kisvárdai burgonyafajták bemutatása.

Tudnivalók:

Az ételkészítés, tűzrakás valamennyi kellékéről, hozzávalójáról a versenyzőknek kell gondoskodni.
A csapatoknak minimum 15 kisadag és 3 normál adag ételt kell elkészíteniük. Az előbbi kóstolójegy ellenében kerül kiosztásra, a normál adag pedig a zsűri asztalára kerül. Egyébként a főzött (sütött) mennyiségnek nincs felső határa.
A főzőversenyhez a szervezők minden csapat számára 15 kg krumplit biztosítanak, melyből bográcsban és/vagy szabadtűzön elkészített ételekkel lehet nevezni.
A zsűri a bírálatkor értékeli az egyéni ízeket, a stílszerű tálalást.

A főzés (sütés) ideje: 2013. augusztus 20.-án 9.00 órától 12.30 óráig tart.
A zsűri a munkáját 12.30-tól 13.00- ig végzi.
Eredményhirdetés várhatóan 13.00 órakor lesz.
A rendezők főzőversenyre jelentkezőknek 7.000 Ft értékben nyersanyag hozzájárulást (hús zöldség, fűszerek) fizetnek hivatalos áfa-s, készpénzes számla ellenében, mely a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza (4600 Kisvárda Flórián tér 20.) nevére van kiállítva.
Jelentkezni 2013. augusztus.15-ig (csütörtök/ lehet a Várszínház és Művészetek Háza címén (Flórián Tér 20.) Szeregnyi Lászlónál és a 45/405-239, 45/500-451-es
70/ 452 0881 telefonszámokon lehet.
MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!