XX. Tavaszi Tárlat - képzőművészeti kiállítás

Időpont: 
2012, március 29 - 15:00

A kiállítást megnyitja Őri László, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnöke. Közreműködik a Weiner Leó Alapfokú Zene- és Művészeti Iskola.

A Tavaszi Tárlat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson nemcsak a felső-szabolcsi, hanem a régiónkhoz tartozó,de határainkon kívüli, kárpátaljai, felvidéki, erdélyi alkotóknak is.
A mostani tárlaton közel negyven alkotó mintegy 200 alkotása lesz látható. Van kiállító Nyíregyházáról, Tarpáról, Záhonyból, Miskolcról, valamint Kisvárdáról és a környékbeli településekről.
Külföldről: Nagyváradról: Holló László, Kapás Sára, Holló Kinga, Tolnai Tibor; Kárpátaljáról: Kopriva Attila, Magyar László, Jurij Seleviczkij, Hajdu László; Felvidékről pedig a Ticce alkotói lesznek jelen képeikkel. A határon túliak mintegy száz alkotása lesz látható a kiállításon.
A művek rendkívül változatos technikákkal készültek: az olajképek, grafikák, ceruzarajzok, akvarellek, tus- és tollrajzok mellett szerepelnek kő-, fa-, csont- és szarufaragások és intarziák is. Az alkotásokat változatos témák, mesteri kidolgozás és tudás jellemzi.